Logomain

Kiállítóközponttal bővítik az A38-at!

By Gallai József 2010. szeptember 21. 09:31

szerk at hg dot hu

Új multifunkciós térrel bővül az A38 állóhajó.

Új multifunkciós térrel bővül az A38 állóhajó. A november elején nyíló pluszhajótest elsősorban kiállítóközpont lesz, de ami még izgalmasabb: a későbbiekben akár vízibusz-kikötőként is üzemelhet majd.

Mohaonline_a38_120130603-19838-10lx3sy.gallery

Hosszas tervezési, engedélyeztetési folyamatok után végre megkezdődhetett annak a hajótestnek a megépítése, amelyet az A38 hajóhoz fognak hozzákapcsolni. A blokkot a nyergesújfalui hajógyárban építik, majd szeptember 20-án vízre száll, hogy átúsztassák az újpesti öbölbe. Végleges helyét egy hónappal később foglalja majd el az A38 Pest felőli oldalához kapcsolódva.

Szemben az Artyemovszk típusú – nyugdíjazása előtt szénszállítóként üzemelő – étterem- és koncerthajóval ez egy vadonatúj építmény. A jórészt betonból és acélból épült úszóművet leginkább a szabályos geometrikus formák és a letisztult, modern formavilág jellemzi, válaszolva ezzel a közeli és távolabbi környezetben található építészeti jellegzetességekre és a hajó indusztriális jellegére. Az 50 méter hosszú, 11 méter széles és 4 méter belmagasságú bővítmény központi terének nagyméretű ablakai a vízre néznek majd: ennek köszönhetően – Budapesten sajnos ritkaságszámba menő – közvetlen kapcsolat alakulhat ki a Dunával, és a kívülről beáradó természetes fény a nappali világítást is biztosítja majd. E főterem kiállításoknak, filmvetítéseknek, kisebb előadásoknak, értekezleteknek, de akár multimédia-alkotásoknak is otthont adhat majd. Az úszótest tetején nagyméretű terasz nyílik, még tovább bővítve ezzel a hajó befogadóképességét.

Az eredeti  Kiállítóközponttal bővítik az A38-at! című cikk második fele a mohaonline.hu oldal Kult rovatában olvasható.

építészet, hajó, a38, szórakozás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317