Logomain

Fotoszintetizál a csuklóra csatolható mobiltelefon

By Ongrádi Melinda 2009. augusztus 13. 20:10

szerk at hg dot hu

Ha piacra dobják a csuklóra csatolható és napenergiával működtetett, találóan Leaf, azaz Levél névre keresztelt mobiltelefont, az iPhone egyszeriben divatjamúlt kacatnak számít majd. A Seungkyn Woo és Junyi Heo (Yanko Design) tervezte kütyü működését a növényi fotoszintézis inspirálta. A hajlékony és így a karra felcsatolható eszköz felületén szolárcellák találhatók, így a telefon képes feltölteni önmagát, miközben tulajdonosa jön-megy az utcán. <br/>

Ha piacra dobják a csuklóra csatolható és napenergiával működtetett, találóan Leaf, azaz Levél névre keresztelt mobiltelefont, az iPhone egyszeriben divatjamúlt kacatnak számít majd. A Seungkyun Woo és Junyi Heo tervezte kütyü működését a növényi fotoszintézis inspirálta. A hajlékony és így a karra felcsatolható eszköz felületén szolárcellák találhatók, így a telefon képes feltölteni önmagát, miközben tulajdonosa jön-megy az utcán.

Fotomobil_120130602-27858-72b0ep.gallery

A leegyszerűsített, csak telefonhívások lebonyolítására és SMS üzenetek küldésére alkalmas mobilt tartalmazó hajlékony pánt két vége mágnesekkel kapcsolódik össze. Az eszközhöz tartozik egy napelemes töltő is.

Vészhelyzet esetére, ha végleg beborulna, van egy elektromos hálózatra csatlakoztatható töltője is. A tervezők célja az volt, hogy ráébresszék az embereket: ők maguk is hozzájárulhatnak az energiahatékonyabb életformához.

napenergia, fenntartható, mobil, kütyü, mobiltelefon, megújuló, japán design, yanko design, seunkyun woo, junyi heo Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317