Logomain

Nemzeti Kiberverseny a ProDay IT-Biztonsági Konferencián

By HG.HU Szerkesztőség 2017. február 11. 21:23

szerk at hg dot hu

A ProDay IT-Biztonsági Konferencia és Expo adott helyet az első Nemzeti Kiberversenynek, aminek során négy csapat mérte össze tudását és kríziskezelő képességeit.

Az IT-biztonsági szakma egyik legjelentősebb rendezvényét hívták életre tavaly, amikor először megszervezték a ProDay konferenciát. Idén a Nemzeti Kiberversenynek is helyet adott, ami utat nyit a fiatal szakmabeliek számára a nemzetközi vizek felé, továbbá Magyarország kiemelkedő helyzetét is előtérbe helyezi ezen a területen. A nyertes csapat tagjai teljes ellátással, térítésmentesen utazhatnak Genfbe, a Cyber 9/12 nemzetközi döntőjére.

Kiberverseny_2016.gallery

A hazai döntőt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közreműködésével szervezték meg. Az négy nyertes diák, illetve felkészítőjük utazását és ellátását a ProDay IT-Biztonsági Konferencia és Expo bevételeiből finanszírozzák, valamint a szervezők biztosítják a nemzetközi versenyen való részvételüket is. A tervezett öt csapat helyett négy vett részt az eseményen, ugyanis az ötödik csapat kívülálló okok miatt kénytelen volt lemondani részvételét.

A nyertes csapat neve defend3R5, tagjai:

Bártfai Fanni (NKE-RTK)
Margitics József (NKE-RTK)
Mészáros István (NKE-RTK)
Molnár Tibor (NKE-RTK)

A csapatvezető, illetve a felkészítő dr. Gyaraki Réka (PTE ÁJK DI) volt. A csapatok a verseny ideje alatt konzultálhattak a felkészítőjükkel, ám a döntő prezentációjukat önnállóan adták elő.

A zsűri tagjai voltak:

Dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a BM-OKF kritikusinfrastruktúra-koordinációs főosztály vezetője
Keleti Arthur, IT-biztonsági stratéga, T-Systems
Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Belügyminisztérium kiberkoordinátora
Tóth Szilvia, KUM EBF kibertér koordinátor
Zengő Andrea, a WITSEC alapító elnöke

Az idei programsorozat a tavalyihoz hasonlóan teltházas rendezvény volt, ahol három teremben folytak párhuzamosan az előadások, prezentációk, workshopok és bemutatók (Offenzív terem - Expo tér - Defenzív terem). A szoros verseny déli tizenkét órától négy órán keresztül tartott a kiállítótérben, majd nem sokkal a lezárulás után eredményt is hirdettek, továbbá a kérdőívet kitöltők között idén is kisorsoltak két Blackphone 2-őt.

Az esemény fővédnöke Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Belügyminisztérium kiberkoordinátora volt.

A Cyber 9/12 európai döntő fordulóját az Atlanti Tanács (Atlantic Council) a Genfi Biztonságpolitikai Központtal (GCSP) együttműködve rendezi meg. A hallgatók egy fiktív forgatókönyv alapján reagálnak egy olyan nagyszabású számítógépes offenzívára, ami az európai rendszerek ellen irányul. Feladatuk az lesz, hogy ajánlásokat tegyenek védekező intézkedésekre, illetve összehangolják a különböző szereplők eltérő érdekeit a közös fellépés megvalósításához. A versenyzők az ötleteikből és javaslataikból egy kollektív kiberbiztonsági válságkezelő tervet állítanak össze, amiben számításba veszik a többi között a NATO, az EU és az érintett államok politikai és irányítási struktúráját.

További információ a Cyber 9/12-ről itt.

tech, it, nemzeti kiberverseny, proday it konferencia, netbiztonság Icon_print

Cyber 9/12 Student Challenge

Kép © Cyber 9/12 Student Challenge Facebook

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317