Logomain

Magyar céget is kiválasztott az Airbus fél éves innovációs programjához

By HG.HU 2016. október 29. 18:41

szerk at hg dot hu

Aero_glass_concept_4.gallery

Aero Glass

Kép © Aero Glass

Aero_glass_concept_1.gallery

Aero Glass

Kép © Aero Glass

Aero_glass_concept_3(1).gallery

Aero Glass

Kép © Aero Glass

Aero_glass_concept_5.gallery

Aero Glass

Kép © Aero Glass

Aero_glass_concept_swissalps.gallery

Aero Glass

Kép © Aero Glass

Aero_glass_logo_1.gallery

Aero Glass

Kép © Aero Glass

A légi navigációs alkalmazást, az Aero Glasst fejlesztő magyar cég csatlakozhatott az Airbus innovációs programjához, az Airbus BizLabhez!

A program lehetőséget ad arra, hogy a legígéretesebb új fejlesztések az Airbus ökoszisztémájának segítségével minél előbb piacra kerüljenek.

Az Aero Glass látványos bemutató videójával (lásd lejjebb) néhány éve a nem kifejezetten repüléssel foglalkozó weboldalakat is meghódította. A cég az alapító Maróy Ákos – szintén aktív pilóta – médiaművészeti múltjából, a repülés iránti szenvedélyéből és vállalkozó szelleméből táplálkozva gondolta újra a légi navigációt.

Az Aero Glasst fejlesztő magyar cég az AirBus innovációs programjában

A 3D-s, 360 fokban használható kiterjesztett valóságon alapuló okosszemüveg-alkalmazás segítségével a pilóta természetes 3D-ben látja a repüléssel kapcsolatos kulcsinformációkat, függetlenül attól, merrefelé néz. Így nem kell levennie a szemét a környezetéről, hogy a műszerfalra pillantson, illetve a szellemi terhelés is csökken, kevesebb energiáját veszi igénybe a bonyolult műszerek értelmezése. Ez jelentősen növeli a repülés biztonságát, hiszen a statisztikák szerint a légi balesetek 60-70 százalékban a pilóta túlterheltsége miatt következnek be.

Az Aero Glass az egyik legígéretesebb elképzelés a kiterjesztett valóság felhasználására a légi közlekedésben.

Az Airbus BizLab program lényege, hogy az ígéretes új fejlesztéseket minél előbb üzleti értékké formálja. A résztvevők hozzáférhetnek a repülőgépgyártó teljes innovációs ökoszisztémájához, illetve egy olyan vállalkozói közösséghez, amelyek korábban bekerültek a programba. Mindemellett az önállósodáshoz is konkrét stratégiai segítséget kapnak a programtól.

 „Az Airbus BizLab óriási lehetőség a számunkra. Validálja az Aero Glasst, hiszen az iparág egyik legjelentősebb szereplője ismeri el eddigi teljesítményünket. Úgy gondolom, jól kiegészítheti egymást az Airbus több évtized alatt felhalmozott tapasztalata és az Aero Glass diszruptív startup-szemlélete. Mindez együtt sikeressé teheti fejlesztésünket a kereskedelmi repülés területén is” – mondta el Maróy Ákos, az Aero Glass alapítója.

„Az Aero Glass az egyik legígéretesebb elképzelés a kiterjesztett valóság felhasználására a légi közlekedésben. Az Airbus BizLabnél hiszünk abban, hogy megvan benne az az innovációs plusz, amely forradalmasíthatja a pilóták repülés közbeni informálódását" – mondta Stefan Holst, az Airbus BizLab munkatársa. „Kíváncsiak vagyunk, mi lesz a közös munka eredménye, és milyen hatása lesz az Aero Glassnak a repülésre világszerte.”

A legígéretesebb kiválasztott cégek számára az Airbus biztosítja az erőforrásokat, hogy termékük kereskedelmi forgalomba kerülhessen. A BizLab saját szakértői mentorai számos területen – technológia, pénzügy, marketing, jog – támogatják az innovációt hozó cégeket, segítenek a prototípusok kifejlesztésében, illetve abban, hogy könnyebben elérjék a piaci szereplőket. Emellett egy demo day keretében a cégeket segítik a piaci működéshez szükséges anyagi források megteremtésében is.

 

 

airbus, innováció, tech, aero glass Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317