Logomain

Magyar tehetségek a világ legnagyobb technológiai fesztiválján

By HG.HU 2016. március 9. 13:18

szerk at hg dot hu

Dt.gallery

Design Terminál

© Design Terminál

Symphony01.gallery

Symphony no. 42

© Symphony no. 42

Laborom.gallery

Laborom

© Laborom

Droneiq.gallery

DroneIQ

© DroneIQ

A Design Terminál segítségével ezúttal három fiatal vállalkozás, valamint Bucsi Réka animációs filmrendező kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a világ legnagyobb technológiai fesztiválján.

Az Egyesült Államokbeli Austinban megrendezett South by Southwest (SXSW) napjaink legnagyobb interaktív technológiai fesztiválja. A Design Terminál második alkalommal nyújt segítséget abban, hogy az eseményen a világ élvonalbeli, fiatal tehetségei között magyarok is szerepelhessenek,  lehetőséget kínálva a nemzetközi kapcsolatteremtésre, tapasztalat- és tudáscserére.

A világ legizgalmasabb startupjai között ezúttal a Laborom, a KaliJob és a DroneIQ mutatkozhat be a Design Terminál mentoráltjai közűl. A csapathoz a Design Terminál partnerének a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója is csatlakozhat. Bucsi Réka, animációs filmrendező a Symphony no.42 című animációs filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat is magáénak tudhat.

  • Laborom – Egészségügyi dolgozók és pácienseik által használható mobilalkalmazás. Egészségügyi rendszerező és a gyógyellátás átláthatóságát segítő eszköz.
  • KaliJob – Online interjúszervező alkalmazást fejlesztő csapat, mellyel az álláskeresőket segítik.
  • DroneIQ -  Katasztrófavédelem és kutató-mentő csapatok által használt drón szoftver fejlesztésével foglalkozó csapat.
  • Bucsi Réka – A MOME animáció szakán végzett 2013-ban, Symphony no.42 kisfilmje az Oscar verseny döntőjébe is bekerült. Legújabb filmje LOVE címmel a Berlini Filmfesztiválon debütált idén januárban.

2015-ben a Design Terminál segítségével többek között az SBrick csapata utazhatott a fesztiválra.Pásztor Lénárd, az SBrick alapítója így mesélt élményeiről: „Fiatal vállalkozásként nemcsak maradandó élmény volt az SXSW, de óriási lehetőség is."

"Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, sikerült nemzetközi befektetőkkel is kapcsolatot teremteni és ez segítség nélkül nem valósulhatott volna meg.”  

A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon.

design, Design Terminál, kreatív, magyar alkotók, kreativ, bucsi réka, kreatívok, dt, fiatal vállalkozók, fiatal vállalkozás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317