Logomain

Kerülj képbe Te is! Megjelent az artlocator ingyenes kortárs képzőművészeti útmutatója

By HG.HU 2015. augusztus 17. 19:33

szerk at hg dot hu

Img_5563.gallery

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Img_5569.gallery

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Img_5642.gallery

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Img_5550.gallery

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Artlocator_kortars_kepzomuveszeti_vezeto_reduced_page_2.gallery

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Artlocator_1.gallery

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Budapesten zajló kortárs képzőművészeti események, kiállítások és más programok könnyen áttekinthető és egyszerűen böngészhető formában!

Az artlocator egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazás, amely a Budapesten zajló kortárs képzőművészeti eseményekről, kiállításokról és más programokról tájékoztat könnyen áttekinthető és egyszerűen böngészhető formában. Az artlocator és csapata most kilép a virtuális térből, és augusztus 10-én egy olyan, ingyenes AR (kiterjesztett valóság) tartalommal is kiegészített térképes útmutatóval jelentkezik, amely egyfajta sorvezetőként segíti az eligazodást a kortárs vizuális kultúra útvesztőjében.

A kortárs művészeti iránytű éppen erre kínál megoldást, hiszen olykor csupán egy szempillantás alatt jelennek meg, majd alakulnak át új irányzatok, szemléletek, iskolák és technikák. Nem csoda, ha sokszor tanácstalannak érezzük magunkat egy-egy kiállítás láttán, vagy megnyitóbeszéd hallatán. Az igényes kivitelű ingyenes összeállítás megismertet a leggyakrabban használt fogalmakkal, irányzatokkal, bemutatja azok legfontosabb nemzetközi és hazai képviselőit. Elkalauzol a legfontosabb fővárosi galériákba, s praktikus segítséget nyújt abban is, hogy hogyan érdemes kortárs tárlatokat látogatni, mire érdemes figyelni.

Egyfajta sorvezetőként segíti az eligazodást a kortárs vizuális kultúra útvesztőjében.

A térképes útmutató különlegességét egy ingyenes alkalmazás segítségével megjeleníthető, Android és iOS mobilplatformokon használható AR tartalom jelenti, amely nem csupán plusz információkat tartalmaz, de friss és különleges befogadói élményt is kínál. A kiadványhoz egy informatív microsite is kapcsolódik, ahol az útmutató terjesztési pontjai is megtalálhatóak, sőt a kiterjesztett valóság fogalmával és használatával is megismerkedhetnek az olvasók.

Az artlocator a Design Hét Budapest ideje alatt mutatja majd be azonos című magazinját, amelynek tartalmi gerincét a kortárs vizuális kultúra adja, de a divat, a dizájn, a tárgykultúra, a zene és a gasztronómia is megjelenik, mindez az adott területek szakértőinek bevonásával, közreműködésével. A csapat célja az ismeretterjesztés és a kultúraközvetítés, missziója, hogy ezt a zártnak és elszigeteltnek tűnő területet, művészeti szcénát 21. századi eszközök segítségével mutassa be a szakma és a nagyközönség számára. Az artlocator magazin a tervek szerint félévente tematikus tartalommal jelenik meg, AR tartalommal kiegészítve. A logóval jelzett oldalakat az olvasó az applikáció segítsévével egy okostelefon vagy táblagép kamerájával beolvassa, majd a kijelzőn a nyomtatott kiadványhoz kapcsolódó, folyamatosan frissített online AR tartalom jelenik meg.

Háttérnyag

Mi az artlocator?
Az alig egy éve indított, ingyenesen letölthető mobil alkalmazás budapesti galériákról, alkotóközösségekről, múzeumokról és jelentősebb képzőművészeti eseményekről tájékoztat könnyen böngészhető formában. Az alkalmazás amellett, hogy naprakész praktikus információkat szolgáltat az aktuális programkínálatról, egyfajta online iránytűként segíti az eligazodást: megismertet a városban alkotó művészekkel, s első kézből való háttérinformációkkal lát el, sőt folyamatosan frissülő ajánlói megkönnyítik a választást a zavarbaejtően gazdag kínálatból. Az artlocator letöltését követően zavaró reklámzaj nélkül juthatnak információhoz az érdeklődők, a natív alkalmazás segítségével a tájékozódás gyors és egyszerű, hiszen az applikáció telepítése után az „előre beégetett információknak” köszönhetően a fontosabb funkciók – mint például a programkínálat és a helyszínek listája – offline üzemmódban is kereshetők.

Mit jelent a kiterjesztett valóság, az AR?
A kiterjesztett valóság (angolul augmented reality, AR) a valóság egyfajta virtuális kibővítése, amely okostelefon és táblagép segítségével érhető el. Az okostelefon vagy táblagép kamerája által közvetített képére – azaz a valós környezetre – plusz információkat helyezhetünk el az AR segítségével. Ez szinte bármilyen típusú online tartalom – kép, videó, gif, 3D modell – lehet, sőt akár egy webshop eléréséig számos kreatív lehetőséget kínál.

Hogyan használja az artlocator magazin az AR tartalmat?
Az artlocator a nyomtatott média felé terjeszkedik, és ehhez különleges megoldást használ. Az alapítók az INTERAKTÍV PRINT fogalmát szeretnék elterjeszteni, és hozzáférhetővé tenni a mindennapi életben.

Az artlocator hisz abban, hogy a digitális integráció a nyomtatott média továbbfejlesztésének következő állomása. A print kiadványok értékközvetítő ereje nem változik, az abban található igényes és egyedi tartalom értékálló, ezért az online és az offline felületek kombinációja egészen újszerű és igen látványos kommunikációs lehetőséget kínál. A nyomtatott kiadványt a szoftver külön grafikai segédprogram használata nélkül olvassa be, s megjeleníti az okos eszköz képernyőjén a kapcsolódó online információt. Az AR tartalom könnyedén változtatható, és akár egy éppen futó reklámkampány alatt is a felhasználói szokásokhoz, elvárásokhoz igazítható! A nyomtatott kiadvány önállóan is értelmezhető és élvezhető, a kiterjesztett valóság funkcióval pedig további releváns tartalom, hirdetés jeleníthető meg, amely csak és kizárólag így érhető el, más csatornákon nem hozzáférhető.

 

 

 

alkalmazás, tech, applikáció, app, artlocator, ingyenes kortárs képzőművészeti útmutató Icon_print

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Artloctor kortárs képzőművészeti útmutató

Kép Artlocator

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317