Logomain

Brain Bar Budapest: Világsztárok adnak elő Budapesten

By HG.HU 2015. május 21. 12:56

szerk at hg dot hu

Korunk legelismertebb gondolkodói vitáznak technológia és ember viszonyáról június 4-6. között Budapesten. Ötven külföldi előadóval, köztük világsztárokkal jön az első Brain Bar Budapest fesztivál.

A Brain Bar Budapest egy új, egyedülálló nemzetközi fesztivál, melyen a világ élvonalbeli gondolkodói ütköztetik véleményüket a technológiai fejlődés társadalmi hatásairól. A főbb témák között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepelnek. Miért nincs európai Szilícium-völgy? Milyen lesz az ideális iskola 2025-ben? Applikációkban vagy orvosokban bízunk majd jobban? Mi lesz az állam szerepe az új ipari forradalom után? Hogyan alakul technológia és vallás viszonya? Az esemény célja a legkülönbözőbb nézetek szembesítése, a jövő legégetőbb kérdéseinek megvitatása.

Brain_bar_bp_1.gallery

A fesztivál vendége lesz a kreatív gazdaság talán legismertebb teoretikusa, Richard Florida, és a világ 30 legbefolyásosabb vállalkozója közé választott Daniel Epstein, az Unreasonable Institute alapítója is. Előad a tanulás és a technológia kapcsolatának nemzetközi hírű szakértője, az indiai Sugata Mitra, és a Stanford Egyetem viselkedéskutató professzora, Philip Zimbardo. Itt lesz a mindössze 17 éves Mara Steiu, aki okostelefonra alkotott a pénzügyi és a vállalkozói ismereteket fejlesztő, világszerte sikeres játékot. Technológia és vallás kapcsolatáról Steve Fuller transzhumanista filozófus és Köves Slomó rabbi ütközteti nézeteit.

Applikációkban vagy orvosokban bízunk majd jobban? Mi lesz az állam szerepe az új ipari forradalom után? Hogyan alakul technológia és vallás viszonya?

A Brain Bar Budapest igazi különlegességének ígérkezik Niall Ferguson, a világ talán legismertebb ma élő történészének előadása. A Harvard Egyetem professzora ugyanis nem fizikai valójában, hanem a virtuális valóság segítségével, holografikus formában jelenik majd meg a színpadon, hogy megossza gondolatait a válságok természetéről és a nyugati civilizáció jövőjéről.

A fesztivál programját különleges zenei és vizuális produkciók színesítik. A fellépők között a zenélés mellett játékokat fejlesztő IAMYANK, a vizuális művész Ál Tamás, az Anima Sound System és Dj Bootsie, a budapesti underground élvonalába frissen berobbant Amoeba, valamint a Hősökből ismert Eckü és a hip-hop világából érkező Bupino is szerepet kap.

A Brain Bar Budapestre pedagógusok és diákok számára korlátozott számban, az OTP Bank támogatásával ingyenes belépést biztosítanak a fesztivál alapítói: a Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub. Az esemény főtámogatója a Magyar Telekom, a kiemelt nemzetközi előadók vendégül látásában közreműködik a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány.

A részletes programról és a jegyvásárlási lehetőségekről bővebb információt az esemény honlapján kaphatnak az érdeklődők.

ELŐADÓI HÁTTÉRANYAG: KEN GOLDBERG

Amerikai robotika szakértő, aki szerint nem a szingularitásról kell beszélnünk, hanem a „sokféleségről” („multiplicaty”). Víziója, hogy a robotok és emberek egyesülni fognak annak érdekében, hogy a legideálisabb döntéseket hozhassák meg – az ideális világot építsék fel - más vészjósló hangokkal szemben, mint hogy AI legyőzi az embert, vagy a gépek elveszik a munkánkat. Arról fog beszélni, hogy a robotok következő generációja a felhőn át kommunikál és a real-time információ miatt hihetetlenül felgyorsul majd a “gépek”,

Goldberg a közép-európai régióból vándorolt ki Amerikába, ma a UC Berkelely professzora. Nagyon izgatott, hogy most visszatérhet gyökereihez, elképesztően izgalmasnak találja kulturálisan ezt a régiót, ami szerinte az innovációban és a tudományban is megjelenik és egyedülállóvá teszi azt. Művészként fel is dolgozza azt, amit kutat: elhozza a jövőt a jelenbe.

Szekció: TECH VS HUMANS – MACHINES VS HUMANS
Elődás: ROBOTS IN THE CLOUD. A new paradigm for machine learning
Helyszín: Akvarium Klub - Big Hall
Időpont: június 4. délután

 

Design Terminál, program, város, tech, brain bar budapest Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317