Logomain

200 mérnök és 10 gokart: összecsapnak a hazai műszaki oktatás legjobbjai

By HG.HU 2015. április 16. 15:07

szerk at hg dot hu

Go_kart_1.gallery

Go-Kart, Go Bosch! 2015

Go_kart_2.gallery

Go-Kart, Go Bosch! 2015

Go_kart_3.gallery

Go-Kart, Go Bosch! 2015

Go_kart_4.gallery

Go-Kart, Go Bosch! 2015

A jövő mérnökeinek az amerikai egyetemek robotháborúinak hangulatát idéző, ám azoknál jóval magasabb szintű éles versenyhelyzetben kell bizonyítaniuk tudásukat.

Nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz fiatal mérnökcsapata csap össze a Bosch által idén is megrendezett látványos fejlesztési versenyen, a Go-Kart, Go-Bosch! már hagyományosnak tekinthető megmérettetésén április 18-án, szombaton, a Papp László Budapest Sportarénában. A megmérkőző csapatok feladata, hogy egy gokartot egy általuk tervezett és kivitelezett rendszerrel felszereljenek Bosch komponensek beépítésével.

Elsősorban a szakértelem és a kreativitás az, amivel a jövőt építeni lehet.


    
“A Bosch régóta felismerte, hogy tevékenysége fókuszában nem pusztán a tárgyak, a technológiák állnak, hanem elsősorban a szakértelem és a kreativitás az, amivel a jövőt építeni lehet” – nyilatkozta az esemény kapcsán Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. “Az idei Go-Kart, Go-Bosch! verseny nem csupán a járművekről és az ezeket vezérlő megoldásokról szól majd, hanem mindenekelőtt a magyar felsőoktatás legígéretesebb hallgatóiról. Ők azok a leendő mérnökök, akik a jövőben azon technológiák kifejlesztésében vesznek részt, amelyet ma még talán elképzelni sem tudunk, egészen biztosan hallani fogunk még róluk.” – tette hozzá Oliver Schatz, műszaki területekért felelős elnök.

A kapukat reggel 9 órakor nyitják, a belépés ingyenes. A versenynapra érkező látogatók megtudhatják, hogy vajon mekkora kreatív és innovációs faktorral bírnak. A 10 állomásból álló kalandsorozatban bárki részt vehet, sőt nyereményekkel térhet haza. A legjobb mérnöki és emberi teljesítményeket bemutató technikai versenyt egészen az esti eredményhirdetésig folyamatosan a fesztiválokat idéző események és játékok egészítik ki, így aztán a család egyetlen tagja sem fog unatkozni a már most nagy durranásnak ígérkező rendezvényen.

A rendezvény rögtön az automatikus parkolással kezdődik, majd a 10 órára tervezett megnyitót követően kerül sor az igazán látványos és izgalmas versenyszámokra. A legizgalmasabb alighanem a gyorsulási és a gymkhana erőpróba lesz, de érdekesnek ígérkezik a szlalom és a „Home Zone Assist” versenyszám is. A csapatok harca délután öt órakor az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul majd.

 

verseny, diák, gokart, műszaki felsőoktatás, go-kart Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317