Logomain

Okosórák, gigantikus tévék és önjáró autók a világ legnagyobb tech showjánk sztárjai

By HG.HU 2015. január 15. 09:00

szerk at hg dot hu

Ces_2015_1.gallery

CES 2015: Az LG standján

Kép © cesweb.org

Ces_2015_2.gallery

CES 2015: Boo-Keun Yoong, Samsung

Kép © cesweb.org

Ces_2015_3.gallery

CES 2015: Ultra HD technológia, Samsung

Kép © cesweb.org

Ces_2015_4.gallery

CES 2015: F015, a Mercedes-Benz új koncept autója

Kép © cesweb.org

Ces_2015_5.gallery

CES 2015

Kép © cesweb.org

Ces_2015_6.gallery

CES 2015: CES Innovation Awards díjazottak

Kép © cesweb.org

Rengeteg újdonságot és a jövőnket meghatározó digitális trendet mutattak be Las Vegasban a nemrég zárult CES keretében: csúcson az autóipari innováció, de már minden eszköz okos.

A grandiózus tech show a számok szintjén minden eddigi rekordot megdöntött: 3600 kiállító, közel 205 ezer m2-en 170 000 látogatónak 20 ezer új terméket, köztük számos, a mindennapi életvitelt jelentősen átformáló technológiai fejlesztést mutatott be. A prímet az okosórák, az önjáró autók, a gigantikus méretű tévék, a viselhető eszközök és az okosotthon alkalmazások vitték.  

A technológia az internetnek köszönhetően fokozatosan életünk minden területét átszövi, ami gyökeres változásokat vetít előre a mindennapi életvitelben.

A hagyományosan január elején Las Vegasban megrendezett grandiózus technológiai kiállítás, a Nemzetközi CES egyik legfontosabb tanulsága az volt, hogy a különböző termékkategóriákban és iparágakban zajló digitális forradalom egyre inkább egy irányba tart. A technológia az internetnek köszönhetően fokozatosan életünk minden területét átszövi, ami gyökeres változásokat vetít előre a mindennapi életvitelben.

A CES-ről:
A Nemzetközi CES a globális fogyasztói elektronikai ipar legnagyobb éves seregszemléje. A CES már több mint 40 éve a fejlesztők és az úttörő technológiai újítások legfontosabb globális színpadát jelenti. A tech szupershow a technológiai ipar minden szegmensének teret kínál. A CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) a 211 milliárd dolláros amerikai szórakoztató elektronikai ipar elsőszámú szakmai szervezeteként szponzorálja és szervezi a nemzetközi CES kiállítást, ahová a világ üzleti vezetőit, úttörő gondolkodóit invitálja, bemutatva az iparág legrelevánsabb trendjeit. A rendezvény honlapja: cesweb.org

„Az idei CES messze felülmúlta előzetes várakozásainkat. A show óriási inspirációt jelentett és azt az érzést erősítette a résztvevőkben, hogy az innováció számos globális kérdésre megoldást fog találni a környezetvédelemtől, a mezőgazdaságon át a közlekedésig, egészségügyig és biztonságig” – fejtette ki Gary Shapiro, a CES-t szervező CEA elnök-vezérigazgatója. “A CES a tartalom, a szolgáltatások és termékek közötti konvergencia motorja, melyek kombinációja olyan lenyűgöző új technológiákat hoz létre, amik nagyban javítják az életminőséget ” – fűzte hozzá Shapiro.

Az Audi, a Mercedes, a BMW és a Volkswagen is bemutatta sofőrnélküli technológiáját.

Csúcson az autóipari innováció: jönnek az önjáró járművek

Az okostechnológiának köszönhetően robbanásszerű fejlődés zajlik a járműiparban. A CES-en rekordszámú, 11 autógyártó vett részt és mutatta be lélegzetállító fejlesztéseit. Az önjáró autó már nem csak a fantázia szülötte: többek között az Audi, a Mercedes, a BMW és a Volkswagen is bemutatta sofőrnélküli technológiáját, melynek köszönhetően az autó magától parkol, tesz meg kisebb távolságokat vagy akár folyamatosan képes vezető nélkül közlekedni. A sofőrnélküli autók tehát kilépnek a mozivászonról és a tévéképernyőről, hogy várhatóan néhány éven belül a mindennapjaink részévé váljanak.

A divatipar is egyre inkább magába szívja a technológiai trendeket. 

Itt az okostextil: a divatipar is rákattant a viselhető technológiára

Egyre nagyobb teret hódítanak a különböző fitneszkütyük és viselhető eszközök, melyek már nem csak lépést számolnak, de szenzorok segítségével mérik a szívritmust, a vérnyomást és az izom tónust is – így rengeteg adattal segítve az egészséges, sportos életmódot. Az újgenerációs viselhető eszközök már egyre jobban néznek ki, a divatipar is egyre inkább magába szívja a technológiai trendeket. A legújabb fitnesz tracker eszközök már közvetlenül beleszőhetőek a pólókba, nadrágokba vagy éppen zoknikba, így hamarosan búcsút inthetünk a sokszor kényelmetlen és méretes okoskarkötőknek. 

Egyre több gyártó – technológiai, óragyártó és divatcégek is - rukkolt elő saját okosórájával a CES-en, az eszköz elterjedésében nagy a potenciál és már a klasszikus óradizájnt kedvelők is megtalálhatják kedvenceiket.

Már minden eszköz okos 

A CES egyértelműen megmutatta, hogy az okostechnológia térnyerése folytatódik az otthonunkban is: szinte minden, akár korábban analóg módon működő eszközbe beszivárog a digitális forradalom. Az internetnek köszönhetően pedig minden hálózatba is köthető, így a mosógépünk, hűtőgépünk, otthonunk fűtési rendszere, a világítás, a televízió, a zenelejátszó vagy éppen a biztonsági rendszer és a zárak már telefonunkkal is irányíthatóak, illetve használati szokásainkat kitanuló üzemmódban, automatikus működésre is állíthatóak.

A show-ról természetesen nem hiányozhattak a legújabb televíziók, okostelefonok és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközök sem. A tavalyi kiállítás keretében bemutatott 4K felbontású tévék már egyre megfizethetőbbé válnak, sőt több gyártó már a 8K felbontást alkalmazza, a képernyők pedig egyre méretesebbek. Telefonok terén pedig az LG flexibilis, „öngyógyító” burkolattal ellátott készüléke jelentette a legnagyobb trendfaktort.

 

tech, ces 2015, nemzetközi tech szakkiállítás Icon_print

CES 2015: Az LG standján

Kép © cesweb.org

CES 2015: Boo-Keun Yoong, Samsung

Kép © cesweb.org

CES 2015: Ultra HD technológia, Samsung

Kép © cesweb.org

CES 2015: F015, a Mercedes-Benz új koncept autója

Kép © cesweb.org

CES 2015

Kép © cesweb.org

CES 2015: CES Innovation Awards díjazottak

Kép © cesweb.org

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317