Logomain

Hallgass bele a kiállítótérbe! Műcsarnok a Sound Clound-on

By HG.HU 2015. január 12. 14:58

szerk at hg dot hu

A Műcsarnok a kiállító intézmények közül Magyarországon elsőként saját profilt nyit az egyik online, hangokat tároló és megosztó közösségi oldalon, a SoundCloudon.

A Műcsarnok novemberben zárult, Az érzékelhető határán – Más hangok című kiállítása a hang értelmezését és képzőművészeti alkalmazását vizsgálta. Ez volt az első olyan átfogó tárlat a Műcsarnokban, amely távolabbra merészkedett a vizuális művészetektől és az ábrázolás lehetőségeit feszegette. Egy ilyen eltávolodás jó lehetőség arra, hogy inspiráló ötletek kerüljenek napvilágra, ezért döntött úgy a Műcsarnok, hogy a kiállító intézmények közül Magyarországon elsőként saját profilt nyit az egyik online, hangokat tároló és megosztó közösségi oldalon, a SoundCloudon.

Mucsa_soundcloud.gallery

A hang használata a technológia fejlődése és az online világ terjedésével felértékelődött.

A hang használata a technológia fejlődése és az online világ terjedésével felértékelődött ‒ bárki letölthet zenéket, találhat hangmintákat, szabadon szerkeszthet hangokat ingyenes alkalmazások segítségével az interneten vagy saját, akár zsebben is elférő eszközén. Életünk minden területén vannak jellemző hangok ‒ még a kiállítótér csendje, a szemlélődés „hangja” is jellemez egy szituációt. A Műcsarnok legtöbb kiállítása azonban valódi hanganyagokat is tartalmaz, melyek segítik a megértést magyarázat vagy bejátszás, zene formájában.

A jelenlegi, Képpraxisok – Hegedűs 2, Lévay, Váli című kiállítás kiállítótérben használt hangjai szintén mind felkerülnek a Műcsarnok friss posztjai közé, így bárki, aki meglátogatja a tárlatot, otthon tovább elemezheti, „újrahallgathatja a kiállítást”. Aki pedig még nem látta, talán kedvet kap hozzá, ha belehallgat a Műcsarnok Soundcloud oldalába, mely ráadásul megadja a posztolás és egyéb megjegyzések, bejegyzések, linkelések, hozzászólások lehetőségét is.

A jövőben a kiállítások hanganyagai mellett a kísérőprogramok, irodalmi események felvételei és egyéb hangemlékek is felkerülnek majd a SoundCloudra, hogy a Műcsarnok kiállításai ne múljanak el nyomtalanul.

Link: https://soundcloud.com/mucsarnok/sets/keppraxisok-imagepraxes

műcsarnok, múzeum, kiállítótér, tech, muzeum, sound cloud Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317