Logomain

Öt magyar startup utazhat Amerikába a Design Terminál pályázatával

By HG.HU 2015. január 5. 12:28

szerk at hg dot hu

Megvan a Design Terminál pályázatának öt győztese, akik idén tavasszal elutaznak Amerikába, hogy részt vegyenek a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján.

A Design Terminál jóvoltából most először öt hazai vállalkozás is lehetőséget kap, hogy díjmentesen csatlakozzon az idei South by Southwest (SXSW) programján bemutatkozó cégekhez. Az 5 napos fesztivált 2015. március 13-17. között 22. alkalommal rendezik meg az Egyesült Államokbeli Austinban, ahol a világ legizgalmasabb startup vállalkozásai mutatkoznak be.

Sbrick.gallery

Ambiciózus, elszánt, tudatosan építkező kreatív fiatal vállalkozókat láttam, akik tudják mit és miért akarnak, és tesznek is érte. 

A Design Terminál tavaly novemberben meghirdetett pályázatára összesen több mint 50 vállalkozás jelentkezett, melyeket háromtagú szakmai zsűri - Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője - bírált el.

A zsűri döntése alapján tavasszal a Brewie az otthoni sörfőzőgépükkel, az agyhullámok objektív mérésével foglalkozó Synetiq, a Vidzor az interaktív és platformfüggetlen videók elkészítését, megosztását segítő online eszközükkel, a Notch háromdimenziós mozgásérzékelő moduljával, valamint a Sbrick okostelefonnal vezérelhető játékukkal utazhat az USA-ba.

“Izgalmas volt végignézni ezt az erős mezőnyt. Ambiciózus, elszánt, tudatosan építkező kreatív fiatal vállalkozókat láttam, akik tudják mit és miért akarnak, és tesznek is érte. A kiválasztásukkor a szempont elsősorban a professzionalizmus, az innováció, a tudás és a teljesítmény volt"  - mondta Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, a zsűri tagja.

A Design Terminál a nyertes cégek utazási és szállási költségeik térítésén túl a felkészülésben is a vállalkozások segítségére lesz: helyi partnerek bevonásával előre megszervezi azokat az egyeztetéseket, ahol az új üzletfelekkel és befektetőkkel ismerkedhetnek meg. Bővebb infó a kezdeményezésről itt.

usa, Design Terminál, tech, startup, magyar startupok, south by southwest, sxsw Icon_print

Az Sbrick magyar startup fejlesztése

Kép sbrick.com

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317