Logomain

Felörekvő magyar cégek a techvilág nagyágyúi között

By HG.HU 2014. december 22. 08:48

szerk at hg dot hu

Gps_tuner.gallery

GPS Tuner

Tep.gallery

Tep

Leopoly.gallery

Leonar3Do

Leronardo.gallery

Leonar3Do

Három innovatív magyar fejlesztőműhely, a Leonar3Do, a GPS Tuner és a Tep is is megmutatja magát januárban a CES 2015 globális tech seregszemlén.

A jövő év meghatározó digitális trendjeit és termékeit felvonultató grandiózus Las Vegas-i kiállításon a már rutinos résztvevőnek számító GPS Tuner és Leonar3do mellett az egyik legígéretesebb magyar startup, a Tep képviseli hazánkat.

A várhatóan több mint 160 000 látogatónak három feltörekvő magyar technológiai cég is bemutatkozik.

Évről-évre a Las-Vegas-i CES jelenti a fogyasztói technológiai szektor origóját. Piacvezető nagyvállalatoktól a feltörekvő startupokig a digitális iparág legfontosabb szereplői ezen az eseményen mutatják be a nagyvilágnak jövőt meghatározó innovációikat és legújabb termékeiket. 2014. január 6-9. között több mint 191 ezer négyzetméternyi területen 20 ezer új technológiai termék debütál a nagyközönség előtt. A várhatóan több mint 160 000 látogatónak – jellemzően cégvezetőknek, befektetési szakembereknek és szakújságíróknak – három feltörekvő magyar technológiai cég is bemutatkozik.

3D tervezésben és navigációban erősek vagyunk

A Leonar3Do januárban már negyedik alkalommal vesz részt kiállítóként a CES-en, így rutinos résztvevőnek számít. A 3D tervezést és modellezést teljesen új alapokra helyező magyar fejlesztőcég a már számos nemzetközi sikert elérő virtuális háromdimenziós tervezőeszköze után most a Leopoly! nevű online szoftverét és üzleti megoldásit mutatja be Las Vegasban, mely a piacon egyedülálló 3D nyomtatással készülő tárgyak megrajzolására, modellezésére. Üzleti verziójával pedig bármilyen cég könnyen saját 3D nyomtató és tervező alkalmazást indíthat el.

A GPS Tuner számára szintén nem ismeretlen a pörgős ritmusú Las Vegas-i atmoszféra. Az elsősorban nemzetközi piacokra dolgozó navigációs szoftvereket és applikációkat készítő cég évek óta rendszeresen kiállít a CES-en. A hazai fejlesztőműhely kerékpáros navigációs szoftverével és integrált e-kerékpár megoldásával több országban is piacvezető. A cég ezeken kívül túrázók és autósok számára is fejleszt navigációs mobilalkalmazásokat.

A mobilalkalmazás az aktív, sportos életmódra szoktat rá azzal, hogy a felhasználó különböző sporttevékenységeit követi nyomon.

„Fitneszgotchi” az új őrület

A fitnesz technológia robbanásszerűen fejlődő piacának meghódítása az egyik legígéretesebb magyar startup célja. A Tep nevű alkalmazás a tamagotchi elvét ötvözi az applikációk között egyre keresettebb sport tracker funkcióval. A mobilalkalmazás az aktív, sportos életmódra szoktat rá azzal, hogy a felhasználó különböző sporttevékenységeit követi nyomon. Az elvégzett edzéssel, lesétált, lefutott vagy letekert kilométerekkel pedig virtuális házi állatunk ellátásáról tudunk gondoskodni, hasonlóan mint a közel 20 éve Japánból induló, legendás digitális „kis kedvenc” esetében. A startup főként az amerikai piacra lépést szeretné elősegíteni a CES-en való részvétellel. A Tep Android verzióját egy nyereményjátékkal egybekötve Las Vegas-ban mutatják be.

A CES-ről: A Nemzetközi CES a globális fogyasztói elektronikai ipar legnagyobb éves seregszemléje. A CES már több mint 40 éve a fejlesztők és az úttörő technológiai újítások legfontosabb globális színpadát jelenti. A tech szupershow a technológiai ipar minden szegmensének teret kínál. A CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) a 211 milliárd dolláros amerikai szórakoztató elektronikai ipar elsőszámú szakmai szervezeteként szponzorálja és szervezi a nemzetközi CES kiállítást, ahová a világ üzleti vezetőit, úttörő gondolkodóit invitálja, bemutatva az iparág legrelevánsabb trendjeit. Kövesse a CES-t a www.CESweb.org weboldalon illetve a közösségi médiában

 

innováció, tech, ces 2015, magyar tech cégek Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317