Logomain

Robotokkal és drónokkal árasztja el a világot a CES 2015

By HG.HU 2014. december 1. 15:28

szerk at hg dot hu

Robbanásszerű fejlődés zajlik az önműködő gépek területén: soha nem látott mennyiségű robotot és drónt vonultat fel a jövő év legfontosabb és legnagyobb érdeklődéssel várt technológiai seregszemléje a CES 2015.

A mobil- és okoseszközök forradalmának köszönhetően a robottechnológia lendületet kapott és egyre inkább betör mindennapi életünkbe. A közeljövő legfrissebb húzótrendjeit január elején bemutató Las Vegas-i tech szupershow-n éppen ezért az eddigieknél lényegesen nagyobb teret kapnak az emberi irányítás nélkül működő gépek.

Ces_2015.gallery

2015. január 6-9. között Las Vegasban rendezik meg a fogyasztói technológiai szektor legrangosabb iparági kiállítását a Nemzetközi CES-t. A digitális gigafesztiválon több mint 191 ezer négyzetméternyi területen 20 ezer új technológiai termék debütál a nagyközönség előtt. A tech show-ra több mint 160.000 látogatót várnak a szervezők.

A különböző funkciókat kiszolgáló robotok és droidok már mindannyiunk ajtaján kopogtatnak.

A CES külön kiállítóteret szentel a 25 legmeghatározóbb technológiai szegmensnek, így többek között saját techzónát kapnak az intelligens járművek, a 3D nyomtatás, a kiberbiztonság, a startupok, a fitnesz tech, a szenzorok, az okosotthonok, az okosórák, vagy a viselhető eszközök. A kiállítás kiemelten fókuszál a robottechnológia és a drónok óriásléptű fejlődést mutató területére.

Már nem sci-fi: mindenkinek lehet saját droidja

A robottechnológia kilépett a sci-fi írók által kreált fantasy-térből, a mobil- és okoseszközök forradalmának köszönhetően a különböző funkciókat kiszolgáló robotok és droidok már mindannyiunk ajtaján kopogtatnak. A humanoid szórakoztatóelektronikai eszközöktől a robotizált takarító gépekig, a robottechnológia sok egyéb terület mellett forradalmasíthatja a világgal való interakciót, vagy éppen egészségi állapotunk és környezetünk monitorozását. A CES 18 innovatív robottechnológiai céget vonultat fel, melyek bemutatják az intelligens, önműködő, felhőbe kapcsolt és mobil eszközzel irányítható gépek teljes spektrumát.

A hétköznapi használatra gyártott drónok piaca 2015-ben megközelíti majd a 400 000 értékesített eszközt.

„A robottechnológia területén robbanásszerű fejlődés zajlik, a robotok forradalmasítják a tanulást, az üzleti életet, egészségi állapotunk monitorozását, vagy például a háztartásvezetést, köszönhetően annak, hogy a gépek olyan tevékenységeket is képesek elvégezni, amiket az ember nem” – fogalmazott Karen Chupka, a Nemzetközi CES szenior alelnöke. 

Forradalom a drónpiacon

A CES-t szervező CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) kutatása szerint a hétköznapi használatra gyártott drónok piaca 2015-ben megközelíti majd a 400 000 értékesített eszközt, ami 130 millió dolláros árbevételt és 55%-os növekedést jelent 2014-hez képest. Öt éven belül pedig a civil felhasználású drónok piacának volumene könnyen meghaladhatja az 1 milliárd dollárt is.

„A drónokat és a pilóta nélküli rendszereket számos területen hasznosítják már ma is a sportesemények légi közvetítésétől, ingatlanok bemutatásán át, a természeti katasztrófák helyszínein dolgozó kereső- és mentő csapatok munkájának aktív segítéséig” – fűzte hozzá Karen Chupka. 

A drónok 2015-ben először kapnak saját kiállítóteret a CES keretén belül, melynek köszönhetően a szektor vezető vállalatai mutatják be legújabb fejlesztéseiket. 

A CES-ről

A Nemzetközi CES a globális fogyasztói elektronikai ipar legnagyobb éves seregszemléje. A CES már több mint 40 éve a fejlesztők és az úttörő technológiai újítások legfontosabb globális színpadát jelenti. A tech szupershow a technológiai ipar minden szegmensének teret kínál. A CEA (Fogyasztói Elektronikai Szövetség) a 211 milliárd dolláros amerikai szórakoztató elektronikai ipar elsőszámú szakmai szervezeteként szponzorálja és szervezi a nemzetközi CES kiállítást, ahová a világ üzleti vezetőit, úttörő gondolkodóit invitálja, bemutatva az iparág legrelevánsabb trendjeit. Kövesse a CES-t a www.CESweb.org weboldalon illetve a közösségi médiában.

robot, tech, ces 2015, drón, technológiai vásár, okoseszközök Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317