Logomain

"Meg tudjuk mutatni, hogyan lehet Magyarországról világhíres startupot építeni"

By HG.HU 2014. március 7. 14:46

szerk at hg dot hu

Néhány perce ért véget a Bridge Budapest rendezvénye a Prezi Nagymező utcai központjában, amelyen bejelentették: újrandul a Prezi, a LogMeIn és az NNG által alapított öszdöndíjprogram, a diákok Boston és San Francisco után idén több távol-keleti állomásra és Izraelbe is eljuthatnak majd.

A Prezi, a Ustream, a LogMeIn és az NNG által működtetett nonprofit szervezet a Prezi diákokkal zsúfolásig megtelt Nagymező utcai központjában hirdette meg idei ösztöndíjprogramját, amellyel a vállalkozókedvű fiatalokat inspirálnák.

Img_0353.gallery

"Stockholmban nincs több világhíres startup, mint Magyarországon. Svédországban az utóbbi 200 évben gyors volt a gazdasági növekedés, neves brandek jöttek létre, mint a Volvo, az Ikea vagy az Ericsson. Mi ezt Magyarországon épp most alapozzuk meg. 50 vagy 100 év múlva majd mi leszünk azok, akikről elmondják, hogy egy mentalitásbeli változást indítottunk el" – mondta el a rendezvényen Árvai Péter.

"Gyakran megkérdik tőlem, miért maradtam itthon, és bár nincs racionális gazdasági érvem, de a külföldi kollégákkal beszélgetve egyre jobban kezdtem becsülni mindazt, amit Magyarország nyújtani képes. Ma az általános magyar kreativitás nagy része oda megy, hogy ha van egy ötletünk, máris azon agyalunk, miért fog befuccsolni. Számomra nagy lecke volt Amerikában, hogy ha valami nem sikerül, újra és újra felállnak a kudracból" - fogalmazott Fehér Gyula.

"Szeretnénk, ha minél több ember maradna itthon, és akár a cégeinknél tanulnának. Gyakran ugyanis a legjobb tehetségeinket veszítjük el. Miközben nagyon sokat tud ez az ország még fejlődni,

meg tudjuk mutatni, hogyan lehet Magyarországról sikeres, akár világhíres startupot építeni. Valami elkezdődött." 

– tette hozzá Balogh Péter, az NNG vezetője.

A Bridge Budapest március 7. és április 7. között várja azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik marketing, design, számítógépes fejlesztés vagy sales területén akarnak tanulni a nagy magyar csodacégektől. A nyertes pályázók 1 hónapot tölthetnek a legizgalmasabb informatikai cégeknél külföldön. A programba bárki jelentkezhet, aki egyetemista vagy már befejezte tanulmányait, és szívesen lenne gyakornok a világhíres startupoknál.

Míg a magyar fiatalok San Franciscótól egészen Ázsiáig juthatnak az ösztöndíjjal, szintén a program keretében a LogMeIn, a Prezi, a Ustream és az NNG budapesti irodái külföldi tehetségeket is fogadnak budapesti irodáikban, hogy megmutassák, Magyarországon is megtalálható már a világszínvonalú üzleti kultúra.

“Szeretnénk, ha a sikeres, Magyarországról indult cégeket látva a fiatalok elhinnék, hogy itt is lehet nagyszabású dolgokat csinálni. A Bridge Budapest fontos útravalót ad nekik akár a diploma mellé: az inspirációt és a lehetőséget, hogy megvalósíthassák álmaikat. Nem kell elmenni az országból ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Sőt azok számára is lehetőség az ösztöndíj-program, akik külföldön tanulnak vagy már dolgoznak, és keresik a visszautat, de csak akkor jönnének haza, ha itthon világszínvonalú, értelmes lehetőségeket találnak” - mondta Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője.

A Bridge Budapest célja, hogy megmutassa a fiataloknak: érdemes követni az álmaikat, mert jó ötlettel, némi szerencsével és kemény munkával bárki kitörhet a világpiacra. Tavaly a 200 jelentkezőből 6 tehetséges fiatal szerezhetett tapasztalatot a világszínvonalú magyar cégeknél.

A pályázattal kapcsolatos további információk elérhetők a Bridge Budapest honlapján.

ösztöndíj, tech design, tech, prezi, startup, app, bridge budapest, log me in, it, upstream, nng Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317