Logomain

Elindult a hazai high-tech játéknagyhatalom, a Possible Games & Innovations

By Ginter Zsófi 2014. február 20. 09:22

szerk at hg dot hu linkedin

Img_6907.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

_1390539.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

_1390554.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

_1390606.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

Img_6930.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

Img_6924.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

Img_6914.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

_1390631.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

Img_7121.gallery

Smart Egg by Possible Games & Innovations

kép: Possible Games & Innovations

_1390571.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

Img_6909.gallery

Possible Games & Innovations

fotó: PGI

Exkluzív "Budapest AppStars" interjúnkban a PGI vezetői, Tóth Krisztán és Késmárki László mesélnek terveikről.

A legjobb hazai fejlesztőcsapatokat bemutató Budapest AppStars sorozatunk aktuális szereplője nagyon fiatal formáció, csak néhány hete alakult: januárban egyesítette erőit a Carnation Group (például a Totoyáért is felelős) kutatás-fejlesztés részlege, illetve a Die Hard hivatalos mobilappját is megalkotó Goroid játékfejlesztő team. Exkluzív interjú a PGI vezetőivel!

HG.HU: Hogyan képzeljük el a Possible Games & Innovations működését, mi volt a célotok a két csapat egyesítésével?

PGI: Azért költözött egy helyre (a Carna irodájába a Dorottya udvarban – a szerk.) a kutatás-fejlesztés és a játékfejlesztő divízió, hogy még flottabb lehessen a Carnás tudás- és technológiatranszfer. Az is fontos, hogy a srácok egymást motiválhassák és inspirálhassák, hiszen mind a két terület nagyon trendi most a POSSIBLE-ben. Egy egyszerű példával illusztrálva a munkamegosztást: a Possible Games mint játékfejlesztő team képes iOS fejlesztési módszertanokkal segíteni az Innovations részleget, a céges R&D laborunkat, akik ezt fizikai termékek becsempészésével, illetve merchandise tudással egészítik ki. A srácok már jelenleg is dolgoznak a közös projekteken, hamarosan debütál egy új játékunk!

HG.HU: Mivel foglalkozott eddig a Goroid, és mivel a Carnation innovációs részlege?

PGI: Játékfejlesztő csapatunk az elmúlt másfél évben 20 milliónál is több letöltést ért el. Olyan nagy játékokat dobtunk piacra, mint a Die Hard hivatalos mobil játéka, vagy a TheEndApp, amelyek saját engine-en futó, teljesen 3D-s kalandjátékok. Az Innovations osztályunkhoz fűződik a Totoya Creatures (hibrid iPad és plüss játék, valamint játékos gyermekfejlesztő eszköz, amit a HG-n is bemutattunk a megjelenésekor), a Wootocracy.com újra újragondolt közösségi oldal, a Moquu képszerkesztő program megalkotása, ezen kívül fejlesztünk egy új hibrid logikai játékot is, a Smart Egg-et.

HG.HU: Milyen új, közös termékekre, release-ekre, játékokra számíthatunk tőletek a jövőben? Áruljatok el mindent, ami nem titkos!

PGI: Legújabb, nemsokára debütáló játékunk neve “Small and Furious”, ami egy miniatürizált világban játszódó autós ügyességi játék lesz. Erről sok mindent még nem árulhatunk el, szivárogtatni is csak annyit tudunk, hogy adrenalin függő törésteszt-bábukat irányíthatnak majd a felhasználók. Komoly játékpszichológiai kutatást is végeztünk ehhez a release-hez. Külön érdekesség, hogy mivel kiemelten fókuszálunk az ázsiai piacokra, a “Small and Furious”-t már regisztráltuk is Kína legnagyobb közösségi oldalán, a Weibo-n.

HG.HU: Hogyan kapcsolódik a PGI tevékenysége a Possible globális hálózatához és az ügynökségi munkához, hogyan működnek egymás mellett az ügynökségi és az önálló termékfejlesztési projektek?

PGI: A PGI-re egyfajta inkubátor házkent tekintünk, ami természetesen a CarnationGroup szerves része, emellett pedig a POSSIBLE kiemelt, nemzetközi sikereket jegyző laborja. Már a kezdetek óta startupként kezeltük ezeket a projekteket, ami kívülről persze lazábbnak tűnhet egy ügynökségi megbízás teljesítéséhez képest.

De ehhez a létformához ugyanúgy hozzátartoznak a hajnali kettőkor való levelezgetések, mint a beta-tesztelésekbe fektetett számtalan hétvégi óraszám. 

Az itt megtanultakat igyekszünk a lehető leghatékonyabban visszaforgatni mindennapi projektjeinkbe. A PGI-el folyamatosan járunk konferenciákra, kiállításokra, voltunk a világ legnevesebb játékexpóin, mint a New York-I, a Hong Kong-i, a nürnbergi, a dallasi és a londoni játékkiállításon, igyekszünk a lehető legnaprakészebb tudást megszerezni a témában.

HG.HU: Miért tekintitek ilyen kiemelten fontos iránynak a saját termékek startup-szemléletű fejlesztését?

PGI: Természetesen ez nem csak egy öncélú „felnőtt játszóház”, nem babra megy a játék.

Olyan tudatos termékfejlesztést folytatunk, ami mögött komoly üzleti és piacfoglalási célok vannak.

Talán ez is egy szempont, ami megkülönböztet minket, vonzóbbá teszi a Carnát az ügyfelek számára, elvégre nem az ő marketing büdzséjüket tesszük kockára.

HG.HU: Mit és hogyan emeltetek be a startup kultúrából az ügynökségi keretek közé?

PGI: Mivel sokunk hobbija is az, amivel munkaidőben foglalkozunk, eléggé vékony a határ a hivatás és a magánélet között, tehát a startup-szemlélet közel sem idegen számunkra. Talán kevésbé vagyunk rizikósak a partnereink számára, anyagilag kiszámíthatóbbak vagyunk, hiszen – szemben a kis startupokkal – mi nem szorulunk kockázati tőkére. A kutatás-fejlesztés divíziónk önfenntartó, sőt olyannyira bevált, hogy egyre hangsúlyosabb szerepet kap cégünkben: a jelenlegi 14 főről év végére 25-28 főre tervezzük bővíteni.

Ez az “összebútorozás” nem csak plusz 200m2-t jelentett számunkra, hanem egy új korszak kezdetét.

Possible Games & Innovations
  • Név:
  • Possible Games & Innovations
Iparág:
Mobil szoftver fejlsztés, termékfejlesztés, játékfejlesztés, kutatás-fejlesztés
Weboldal
Leírás:
A POSSIBLE Games & Innovations a POSSIBLE budapesti irodájának játékfejlesztéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó részlege. Több világszinten sikeres és díjnyertes saját projekttel a hátuk mögött jelenleg is több új termék fejlesztésén dolgoznak, melyekkel céljuk további világméretű sikerek elérése.

fejlesztés, játék, carnation, carnation group, app, goroid, possible games & innovations, possible, budapest appstars, szoftver, mobil, tech design, tech, mobil fejlesztés, szoftverfejlesztés, it Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317