Logomain

Szabadnapjaimon... dolgozom! Avagy: hogyan készül az Innovatív Generáció

By Ginter Zsófi 2014. január 9. 14:09

szerk at hg dot hu linkedin

Végéhez ért a Kreater második innovátorképző programja, a résztvevő startupok a jövő keddi záróbulin pitchekkel küzdenek meg egymással (és magukkal) a támogató szavazatokért és a díjakért!

Van, aki jól kereső multis állást hagyott ott, hogy inkább társadalmi felelősségvállalással foglalkozzon. Van, aki a multis állás mellett, éjszaka dolgozik a világmegváltó tervén. Van, aki kényelmes nyugat-európai hónapok után választotta a rázósabb hazai körülményeket, mert itt van igazán szükség az innovációra. A szülők, a józan ész és a lébecoló egyetemi haverok többnyire mást tanácsolnak, de sok fiatal nem a könnyebb utat keresi - hasznos, értékteremtő ötleteket szeretnének megvalósítani. Ők azok, akik szabadnapjaikon legszívesebben dolgoznak, a Kreater pedig az a hely, ahol segítenek ezeket az energiákat profi formába önteni.

Igen.gallery

Társadalmi innováció, InnovatívGENeráció

A Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség 2013 októberében második alkalommal, többek között a HG.HU támogatásával indította el innovátorképző programját. Ötletek megvalósítását segítik, de a Kreater nem a szokásos kiábrándító hazai startup inkubátorházak egyike: missziójuk az itthon egyelőre utopisztikusnak hangzó társadalmi innovació fogalmának meghonosítása. Nem pusztán az üzletépítésre fókuszálnak: olyan projekteket keresnek a vállalati, a nonprofit vagy a kulturális szférákból egyaránt, amelyek a kreatív társadalmi szerepvállalásról szólnak.

A 3 hónapos iGen program célja az InnovatívGENeráció képzése és egyben mentorálása - a lelkes fiatalok ötleteinek tudatos fejlesztése és vállalkozás-kezdeményeik elindítása. Az egyéni résztvevők komoly szakmai szűrés után nyertek felvételt a programba, amelyben a Kreater által meghívott 8 innovátorcsapat munkájához csatlakoznak. Az együttműködés a képzés után sem ért véget: az egyéni projekttervek alapján a Kreater és partnerei mentorálták tovább a csapatokat.

A programba a legváltozatosabb projektek kerültek az open-source bútorgyártó startup-duótól a közterületi problémákat megoldó weboldalon át a budapesti “slow” mozgalomig. Nagyon különbözőek, de a leglényegesebb szempontból ugyanolyanok: kreatív- és megoldásorientált megközelítésükkel mindannyian társadalmi innovációt valósítanak meg - akkor is, ha ezt sokan nem is tudták korábban magukról.

A pitch, a lé és a pillangó: az iGen záróbulija

A program decemberben lezárult, a résztvevő 6 csapat pedig versenyzik egymással, de leginkább magukkal, hogy megmérjék támogatottságukat: saját barátaikat és ismerőseiket, családtagjaikat és a lelkes ismeretleneket maguk mögé állítsák. A verseny több körben zajlik, online és offline is. A nyeremény az iGen Alapban összegyűlt pénz (több, mint 200 eFt) és egy rendkívüli különdíj.  

Az online szavazás itt zajlik, itt látható az összes versenyző csapat teaservideója is. Szavazni január 14. 18:00 óráig lehet, a verseny záró fordulójára 2014. január 14-én kerül sor, este 6-kor a dohány utcai Hátsó Kapuban. Itt a csapatok közönség előtt prezentálnak (pitchelnek) 2 percben, majd a közönség szavaz a projektekről.  

A program végét 20:30-től bulival ünneplik meg, a zenei innovációról a Butterfly Effect gondoskodik.

Mi az iGen alap és a különdíj?

Az iGen Alapot 2013 őszén először hozták létre a részvételi díjak 20 százalékával, valamint képzők, mentorok és további felajánló partnerek felajánlásaiból. A The Founders Hive különdíja egy rendezvényen való részvételi lehetőség, ahol a résztvevők hasonló gondolkodású, korai fázisban tartó (early stage) startupperekkel találkozhatnak, akik egymásnak prezentálják az ötleteiket. A rendezvény nem verseny. A Founders Hive összejöveteleinek a célja a közös gondolkodás és az ötletek a fejlődésének kölcsönös segítése. 

Mi a teendő?

Támogasd a legjobb projektet, csapatot – szavazz és terjeszd kedvenc kedvcsináló-ízelítő videódat, hogy mások is szavazzanak! Nézd meg mind a 6 versenyző csapat videóját, és szavazz arra, amelyik neked a legjobban tetszik! Gyere el a személyes prezentációkra a Hátsó Kapuba január 14-én, kedden, és nézd meg a két perces bemutatkozásokat!

kultúrgorilla, startup, kreater, igen, innovatív generáció, társadalmi innováció, fészekrészek Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317