Logomain

A Leonar3Do-val együtt három magyar startup is résztvesz a világ legnagyobb tech szemléjén Las Vegasban

By HG.HU 2013. december 18. 15:11

szerk at hg dot hu

Több magyar fejlesztőcég is megmutatja magát a világnak a januári CES-en: a GPS Tuner, a Leonar3Do és az Xdroid már büszkélkedhet nemzetközi sikerekkel, a CES pedig meghozhatja számukra az igazi áttörést.

A Nemzetközi CES hagyományosan az etalont jelenti a tech világ számára: az elektronikai csúcsrendezvény reflektorként világít rá a közeljövő meghatározó digitális trendjeire. Az év elején Las Vegasban közel 3200 kiállító – köztük ambiciózus magyar cégek  – összesen mintegy 20.000 technológiai újdonságot mutat be a szakmai nagyközönségnek.

406034_580270788655789_208118352_n.gallery

A 2014-es CES a startup cégek számára is az „ígéret földje” lesz. A teljes digitális spektrumot lefedő 20 TechZóna közül az Eureka Park ad otthont az induló technológiai vállalkozásoknak. A kiállításon több ezer kockázati tőkecég vesz részt keresve a leginnovatívabb ötleteket és a potenciális befektetési lehetőségeket. Az esemény óriási lehetőséget jelent a nagypályára lépésre és ezt több magyar cég is felismerte.

„A CES több ezer cég számára jelenti a kapcsolatépítés lehetőségét globális piaci szereplőkkel. A kiállítók közül sokan azért jönnek el, hogy az egész elkövetkező esztendőt meghatározó üzleteket kössenek. Abban is biztosak lehetünk, hogy a CES-en, ahogy eddig minden évben, előtérbe kerülnek olyan új technológiák, amelyek meghatározzák majd az iparág jövőjét” – mondta Shawn DuBravac, a CES vezető közgazdásza és szenior kutatási igazgatója.

Versenyképes magyarok: 3D, navigáció és vizualizációs keresőmotor

A 3D tervezést és modellezést forradalmasító Leonar3Do már rutinos résztvevő a CES-en: a cég immár harmadik alkalommal viszi el Las Vegasba fejlesztéseit. A virtuális térben való munkát teljesen új alapokra helyező fejlesztések közül a legújabb a Leopoly! ami koncepciójában ötvözi a prezi.com-ot a 3D rajzolással: webes alapon egyfajta közösségi oldalként teszi lehetővé bárki számára a digitális rajzolást és együttdolgozást. Egyben a legkönnyebb megoldást kínálja a 3D nyomtatásra szánt tárgyak megformázásához azoknak is, akik sem a 3D nyomtatással, sem a modellezéssel nem találkoztak korábban.

A GPS Tuner szintén rendelkezik már tapasztalatokkal a Las Vegas-i tech szupershow kapcsán: a cég évek óta rendszeres kiállító a CES-en. A hazai fejlesztőműhely már jelentős nemzetközi sikereket tudhat a háta mögött, kerékpáros navigációs szoftverével több országban is piacvezető. Szabadtéri (nem autós) navigációs alkalmazásai egyaránt elérhetők GPS eszközökre, Androidra, iPhone-ra és Windows Phone-ra.

Harmadikként az Xdroid képviseli hazánkat a digitális világ nyüzsgő globális színpadán. Az első alkalommal kiállító cég a mesterséges intelligencia és az adatbányászat terén kínál nemzetközileg is egyedi, hazai fejlesztésű megoldásokat. A magyar piacon elsősorban beszéd és érzelemfelismerő technológiákkal, üzleti előrejelző megoldásokkal foglalkozó Xdroid új területeken is szeretne nemzetközi sikereket elérni. A kiállításra a cég a BinPad nevű, teljesen unikális, vizualizációs keresőmotor alkalmazással készül. 

A globális technológiai színtér jelenlegi és potenciális nagyágyúit 2014. január 7-10. között fogadja Las Vegas, ahol a CES 150 országból mintegy 150.000 iparági szakembert és szakújságíró vár. 

Forrás: sajtóközlemény

innováció, leonar3do, tech design, tech, startup, ces, ces 2014, xdroid Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317