Logomain

A Nissan fejleszt terminátorszemüveget autóvezetőknek

By Ginter Zsófi 2013. november 17. 02:16

szerk at hg dot hu linkedin

Az autóvezetésnél egyelőre csak büntetéssel viselhető Google Glass konkurense lehet a Nissan új fejlesztése: a 3E szuperszemüveget jövő héten mutatják be Tokióban.

A Nissan a héten publikált futurisztikus trailer spottal jelentette be, hogy egy szemüveg-szerű, autóvezetőknek szánt "wearable computer" kifejlesztésén dolgoznak, amit a november 22-én induló Tokyo Motor Show-n mutatnak majd be.

Screen_shot_2013-11-17_at_00.39.54.gallery

A Nissan 3E sötét, füstös klipjében egyelőre többet láthatunk a gadgetet viselő félmeztelen modellsrácból, mint magából a termékből, ami az előzetes sneak peek alapján leginkább a Google Glass Terminátor stílusú változatának tűnik.

A Nissan-féle kütyü könnyen a Glass konkurenciájává válhat, hiszen hiába lennének az autóvezetők az "okos" szemüvegek egyik legfontosabb célcsoportja a kéz nélkül irányítható navigációs funkciók miatt, a Google egyelőre csak problémákat okozott nekik. A múlt hónapban Kaliforniában megbüntették az első vezetőt a Glass használata miatt, a bírság definíciója egészen pontosan "A vezető számára látható monitor használata vezetés közben (Google Glass)" volt.

A Nissan közleménye szerint a jelenleg még fejlesztés alatt álló 3E valós időben képes csatlakozni az internetre, és az így gyűjtött aktuális információkat vetíti a szemüveg felületére, rögzíteni tudja a kivetített képeket, és "kommunikálni" is lehet majd a szemüvegen keresztül küldött információkkal. 

Ennél részletesebb információkat még nem jelentett be a cég, annyit lehet tudni, hogy a "3E" elnevezés a "harmadik szem" (third eye) kifejezést jelenti.

A 3E egyébként nem a Nissan első viselhető kütyüje lesz: szeptemberben mutatták be a vezetőket és az autójukat összekapcsoló okos órát, ami figyeli és kijelzi az autó teljesítményével kapcsolatos adatokat, és a viselő közösségi média accountjaira csatlakozik.

A 3E a Tokyo Motor Show-n debütál majd, ami november 22-től december 1-ig tart.

Nissan 3E "birth"

autó, szemüveg, nissan, tech design, tech, nissan 3e, google glass, wearable tech Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317