Logomain

Pályázati felhívás a V4 családi házakat bemutató kiállítására

By Cvitkovits Judit 2010. július 22. 13:10

szerk at hg dot hu

A Visegrádi Négyek (V4) országai – Lengyelország, Szlovénia, Csehország és Magyarország - 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítása idén negyedik alkalommal lesz megtekinthető, a résztvevő országok között ismét elsőként Budapesten, az Építészet Világnapjára szervezett események között.

Visegradi_negyek_kiallitas20130602-27858-vijl09.gallery

A Magyarországot képviselő épületeknek és tervezőiknek a négy országot végiglátogató vándorkiállításon lehetősége nyílik nemzetközi porondon is bemutatkozni, és megmutatni a magyar építészet jelenkori eredményeinek ezt a szeletét. A kiállításon való megjelenésre a Magyar Építőművészek Szövetsége és az „Év Háza 2010” pályázat Bíráló Bizottsága által kiírt pályázat útján van lehetőség. A tíz épület közötti szereplésről az „Év Háza 2010” Pályázat Bíráló Bizottságának tagjai döntenek 2010. szeptember 10-ig.

A Bíráló Bizottság azokat a házakat keresi, amelyek a magyar építészeti hagyományok szem előtt tartása mellett a mai kor újszerű szempontrendszere szerint is megállják a helyüket; újszerű építészeti megfogalmazásaikkal szolgálják a környezettudatos szemlélet terjedését. A további bírálati szempontként a „Visegrádi Négyek Családi házait” kereső zsűri is Nagy Tamás DLA, az „Év háza 2010” pályázat Bíráló Bizottsága elnökének gondolatait választotta, amely a részletes kiírásban olvasható a Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján.

A V4-ek családi házait bemutató kiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly termében nyílik, 2010. október 4-én, az Építészet Világnapján, délelőtt, illetve a Magyarországot képviselő 10 épületről az Új Magyar Építőművészet, az Építészet Világnapjára megjelenő különszámában összeállítást
készít.

A pályázat beadási határideje: 2010. augusztus 27.

kiállítás, kiallitas, visegrádi négyek, v4, családi ház Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317