Logomain

Illúzió az öltözőben

By Séllei Lilla 2010. július 16. 11:52

szerk at hg dot hu

Tomcsányi Dóri és Daphne Samaras videója.

Villámgyorsan bejárta a Facebookot egy Youtube-ra feltöltött, magyar alkotók által jegyzett, Illusion project 2010 névre keresztelt videó. Mivel több hazai divatiparban dolgozó felhasználó is kitette az oldalára, nem csoda, hogy pár nap alatt több mint 4000 nézték meg a kisfilmet, ami valljuk be itthon hatalmas teljesítmény.

Illusion project 2010

A videó a MOME két hallgatójának, Tomcsányi Dóri, Szabó Ági és Samaras Daphne nevéhez fűződik. A filmet Samaras Daphne rendezte és Tomcsányi Dóri 2010-es tavasz-nyári kollekciójának ruhái láthatóak benne, valamint Szabó Ági diplomakollekciója.

A két tervezőlány a félév során egy közös inspiráción alapuló, de két különálló gyűjteményt tervezett - a filmben a ruhák alatt felvillanó kódokból derül ki, kié is az adott öltözék. A közös téma az illúzió volt - és hogy ez hogyan jelenik meg a ruhákban? Tomcsányi Dóri 14 öltözékből álló gyűjteményében például a zakó hajtókája csak annak látszik, mert valójában az a hajtóka csak rá van nyomva a zakóra. De érzéki csalódást okoznak a fából készült kihajtók mellett a csak fa mintásra nyomott textilek is - utóbbi Szabó Ági kreációja. A tervezés során a k e p p showroom tagja, Dóri szem előtt tartotta, hogy csak természetes anyagok kerüljenek felhasználásra, így organikus pamutból és például lenből készültek a ruhák.

A videó rendezőjének, Samaras Daphne is a természetesség volt a koncepciója, éppen ezért nincs a film alatti stáblistában sem fodrász, se sminkes - nem voltak. De a kisfilmben nem is modellek szerepelnek, mivel hétköznapi embereken szerették volna bemutatni a ruhákat, ezzel bizonyítva, hogy mindenkinek jól állnak. A modell szerepet betöltő építész lány és a fodrász fiú közreműködésével készült anyagon jól látszik, hogy a gyűjteményben számos uniszex darab is helyet kapott, amit mindkét szereplő felvesz. A filmen a reggeli felkelést és öltözködést szerették volna bemutatni, ehhez passzol a zene is: Scratch Massive - In the dressing room.

Ahogyan Dóri elmondta a filmmel nem a kollekcióját szerették volna népszerűsíteni, hiszen arra már korábban elkészültek a kampány illetve lookbook fotók. “Teljesen meglepett minket, hogy ilyen sokan nézték meg a videót pár nap alatt. Nem ez volt a célunk, ez csak egy speciális projekt volt, amit a szabadidőnkben készítettünk el.” - mondta Tomcsányi Dóri.

divat, tervező, videó, magyar divat, kepp showroom, tomcsányi dóri, magyar tervező, 2010 tavasz-nyár Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317