Logomain

Szakállas nők a berlini divathéten

By Séllei Lilla 2010. július 12. 10:37

szerk at hg dot hu

Szakállas, kopasz nőkké maszkírozta a modelleket egy tervező a berlini divathéten.

Már megszoktuk, hogy a divatheteken a tervezők sokkolják a nézőket, általában nemcsak a ruhákkal, hanem a modellek sminkjével és frizurájával is. A most zajló 2011es tavasz-nyári, berlini fashion weeken egy tervező, név szerint Patrick Mohr túltesz minden eddig látott bemutatón, már ami a borzalmas sminket és frizurákat illeti.

Patrick_mohr_39920130602-27858-6i76qt.gallery

Berlinben is a Mercedes-Benz támogatásával rendezik meg a divathétet, akárcsak Londonban, New Yorkban vagy éppen Milánóban, a divatsajtó tehát hasonlóan nagy figyelemmel követi az eseményt. Tény, hogy a berlini divathéten nem olyan nagy nevek vonulnak fel, mint a híres divatvárosokban megrendezett bemutatósorozaton, de azért egy-egy tervező gyűjteménye mégis hatalmas sajtóvisszhangot kelt alkalmanként.

Ebben az évben biztosak lehetünk benne, hogy Patrick Mohr bemutatójáról cikkezik majd a sajtó, hiszen a kopasz, szakállas, groteszk figurákká maszkírozott modelleken egy darabig el lehet csámcsogni. A tervező divatbemutatóin mindig is különleges sminkekkel és testfestéssel vonultak a modellek, de ezúttal felülmúlta minden eddigi showját. Vajon mi lehetett a tervező célja? Valószínűleg a megbotránkoztatás és az ezzel járó hírverés, nem valószínű, hogy nem egy új trendet akart teremteni Patrick Mohr.

Ehhez hasonlóan borzalmas sminkeket régóta nem láttunk, és reméljük a közeljövőben sem fogunk. Még több kép látható a divathét hivatalos oldalán a bemutatóról - csak erős idegzetűeknek.

Ki is Patrick Mohr?
Patrick Mohr 2007-ben fejezte be Münchenben divattal kapcsolatos tanulmányait, később Koppenhágában dolgozott a dán tervező, Henrik Vibskov mellett. Dániában rengeteg ihletett szerzett, és 2008-ban meg is alapította saját márkáját. Első, 2009 tavasz-nyári kollekcióját, ami a “Is the rhomboid ragpicker homeless?” címet viselte a berlini fashion weeken mutatta a márka alapításának évében. A show érdekessége az volt, hogy a modellek mellett hajléktalanok is felvonultak a kifutón.

Stílusa, ahogyan ez a mosatni bemutatójából is kiderül provokatív, szókimondó, de ugyanakkor nagyon egyszerű és letisztult. Kedveli a geometrikus formákat, az építészet és a szobrászat a két legfontosabb ihletforrása. Patrick Mohr saját bevallása szerint szeretne esélyegyenlőséget teremteni a nemek között, valószínűleg a szakállas nők koncepciójával is az utópisztikus, modern emancipált társadalom megvalósulását szeretné támogatni. Ruhái egytől egyig nemtelenek, ezeket az uniszex darabokat bármelyik nem tagjai viselheti. A nagy divatkritikus Suzy Menkes a “hajléktalan sikk” jelzővel illette a tervező munkásságát.

divat, divathét, tervező, berlin, bemutató, 2011 tavasz-nyár Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317