Logomain

Négyszintes parkolóház biciklistáknak

By Ongrádi Melinda 2010. június 1. 16:19

szerk at hg dot hu

Ahogy a városokban egyre népszerűbb lesz a kerékpáros közlekedés, úgy nő az igény a korszerű kerékpártárolók, illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások: öltöző, zuhany, mosdók stb. iránt. Ilyen létesítmények akár a városi parkolókban is létesülhetnek: Annie Scheel terve is pontosan erre a koncepcióra épül. Az elképzelés a Delaware County Green Building Council (szervezet a fenntartható építészetért) ötletpályázatán első helyezést ért el. Míg a parkolóban 100 autó fér el, a kerékpártárolóban a négy szinten 690 bringa helyezhető el. <br/>

Ahogy a városokban egyre népszerűbb lesz a kerékpáros közlekedés, úgy nő az igény a korszerű kerékpártárolók, illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások: öltöző, zuhany, mosdók stb. iránt. Ilyen létesítmények akár a városi parkolókban is létesülhetnek: Annie Scheel terve is pontosan erre a koncepcióra épül. Az elképzelés a Delaware County Green Building Council (szervezet a fenntartható építészetért) ötletpályázatán első helyezést ért el.

Bikecenter_120130602-27858-1rshm6n.gallery

Míg a parkolóban 100 autó fér el, a kerékpártárolóban a négy szinten 690 bringa helyezhető el. A város központjában található nyilvános létesítményben helyet kapott kerékpárbolt, étterem, zuhanyzók, közösségi terek, sőt, még kerékpárkölcsönző is. A meglévő parkolónak a felét foglalná el a létesítmény, másik felén kereskedelmi létesítmények jönnének létre. A két utca felőli négyszintes épületszárny kellemesen zöld belső udvart fog közre. 

A pályázat egyelőre sajnos csak elméleti elképzeléseknek adott teret. A városi kerékpározás egyre népszerűbbé válásával azonban elképzelhető, hogy hamarosan a legnagyobb városokban is ehhez hasonló létesítmények épülnek majd egyre nagyobb számban.

kerékpár, parkolóház biciklistáknak, annie scheel, philadelphia, delaware county green building council Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317