Logomain

Keréknyomok és száguldás a divatban

By Séllei Lilla 2010. május 26. 13:17

szerk at hg dot hu

Cleverhot_50020130602-27858-nmzk75.gallery

Clever.Hot

Konnektion_50020130602-27858-6djoy4.gallery

Konnektion

Kikerics_50020130602-27858-fut7z9.gallery

Kikerics

Kikerics_2_50020130602-27858-um4i5l.gallery

Kikerics

Bemutatjuk a Young Creative Chevrolet 2010-es pályázatára készült legjobb autó inspirálta öltözékterveket.

Május 21-én, péntek este tartották meg a Lánchíd 19 Design Hotelben a Young Creative Chevrolet 2010 nemzetközi design pályázat hazai fordulójának díjátadó gáláját, amely egyben az Urbánus Kemping sátorbontó partija is volt. A defo szervezésében még februárban vette kezdetét a háromhetes workshoppal kiegészült rendezvény, ahol az ország hét egyeteméről kilencvenhárom hallgató dolgozott. A pályázatra itthon három, divat, vizuális művészet és film kategóriában neveztek a résztvevők. Mindegyik kategóriában a Chevrolet Volt típusához kapcsolódóan kellett dolgozniuk. A díjátadón megismerkedhettünk a három kategória dobogós helyezettjeivel, amelyek közül most a divat szekciót mutatjuk be.

Clever.Hot
A divat kategória első helyezett munkája a Clever.Hot címet viselte és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai, Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia, Baranyai Ádám és Miovác Márton Zsolt készítették el csapatmunkában. A névválasztás magyarázata a pályamunkához beadott írásos anyagban is olvasható: "A csoportnév is a koncepciót volt hivatott tükrözni, azt a kettősséget, melyet mi a Voltban látunk. Clever – okos, környezettudatos, jövőbe mutató és aerodinamikai téren is kiváló. Hot – menő, az autóra továbbra is jellemző a vagány megjelenés, gyorsaság, dinamizmus, férfiasság."

A csoport által elkészített öltözékterv nem az autó sziluettjéhez, formavilágához igazodik, sokkal inkább az autózás élményét szerették volna megragadni és az öltözékben kifejezni. A munka során a dinamizmus, az áramvonalasság, a vagányság, a futurizmus és a környezettudatosság voltak a jelszavak. A sebességet megjelenítő öltözékre az autógumik nyoma került mintaként, amelyet a rugalmas anyagra külön felvarrt karakteresebb textilek jelenítettek meg. Az overall mellé egy kabátot is tervezett a csapat, ami az egységességet teremtené meg.

Konnektion
A második díjat elnyerő koncepciót Csík Orsolya, Fazekas Endre és Nguyen Thuy Phuong alkotta csapat készítette el. Az ő ruhájuk a Chevrolet Volt modelljét fogalmazták újra úgy, hogy öltözékük az energiát szimbolizálja. Az outfittel azt az energiát akarták megjeleníteni, ami ma már egy megőrzésre szoruló értéke az emberiségnek.

A diákok úgy gondolták, hogy a letisztult fehér színben megálmodott ruha merev szabásvonalával az autó férfias vonalának tökéletes párja, valamint "az uralt energia allegóriája" is - ahogyan ismertetőjükből kiderül. A ruha rövid fazonnal, de magas nyakkal került megtervezésre, hozzá pedig leggings-et és egy letisztult vonalvezetésű sisakot álmodott a csapat.

Kikerics
A harmadik csapat munkája már címében is eltér az előző két futurisztikus koncepciótól, bár az innovatív anyaghasználatot ez sem mellőzi. A Nagy Dorottya és Kránitz Orsolya által tervezett öltözékek sziluettjei hol testkövetőek, hol pedig a természetes emberi test vonalától elrugaszkodó szabásvonalúak. A két hallgató a pályamunka elkészítése során figyelt arra is, hogy az elkészült darabok a legtöbb testalkatot nőies, figyelemfelkeltő formává varázsolják.

A ruhák érdekessége, hogy a különböző rétegek UV fényre érzékeny festékkel kerülnének megfestésre, így ilyen megvilágításban az egymás felett elhelyezkedő textilek színjátszóvá válnának, és Chevrolet jeleket formáznának. Az ezzel az eljárással készült fekete öltözékek egyszerű megvilágításban nem tűnnek többnek egy egyszerű koktélruhánál, viszont UV fényben megújulnának. A tervezők úgy gondolták, hogy ez passzol a Chevrolet Volthoz, amelynek kialakítása a hagyományos autókéhoz hasonló, de belül mégis innovatívabb, korszerűbb és környezettudatosabb.

design, divat, magazin, mome, pályázat, the four Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317