Logomain

Tiszta vizet a palackba!

By Séllei Lilla 2010. április 22. 10:30

szerk at hg dot hu

Könnyedén használható mobil vízszűrő.

A világ számos pontján küzdenek vízhiánnyal, és bár itthon abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindig folyik ivóvíz a csapból, sokan tudják, hogy ma már a csapvíz sem túl egészséges. Mi is lehetne a megoldás? Talán az ásványvíz, vagy a 321 Water Bottle névre keresztelt víztisztító palack?

321_water_bottle_120130602-27858-v1heoa.gallery

Az emberi szervezetnek napi két-három liter folyadékra van szüksége. Ma már köztudott, hogy a csapból folyó vizet majdnem mindenhol klórral tisztítják, ami azért veszélyes, mert ez az anyag a vízben található természetes szerves anyagokkal majdnem hetven különböző vegyületet alkothat, amelyek könnyedén elpusztíthatják a szervezetben lévő jótékony mikroorganizmusokat. Sajnos nem csak a klórral kell számolni, hanem más vegyszerekkel, hormonokkal és nehézfémekkel is.

A felsorolt veszélyek miatt egyre többen választják a palackozott, úgynevezett ásványvizeket. Persze ez sem túl szerencsés. Az ásványvizes üvegek szennyezik a környezetet, tovább növelik a műanyag hulladék mennyiségét, arról pedig nem is beszélve, hogy anyagi szempontból sem túl kifizetődő ez a megoldás. Az anyagi és környezetvédelmi ellenérvek mellett azért sem jó választás a bolti víz, mert a több tonnányi víz ide-oda szállítása rengeteg energiába kerül. Egy átlag család évente négy tonna vizet iszik meg, ami több száz palack megmozgatását jelenti. Ezeket a fogyasztás után vagy szelektíven gyűjtik, vagy sem, vagy újrahasznosításra kerül vagy sem. Ki tudja.

A beszerelhető drága víztisztítók mellett ma már rengeteg otthon könnyedén alkalmazható víztisztító kancsót is vásárolhatunk. A kancsókban található szénszűrő segítségével megtisztíthatjuk a csapvizet. Igen ám, de ezek a készülékek nem mobilak, kényelmetlen lehet mindenhova magunkkal cipelni egy ilyen eszközt. Az otthon leszűrt egész napra elegendő víz szállítása is bajos lehet. A 321 Water Bottle erre a problémára jelenthet megoldást. A fél literes palackot könnyedén bárhova magunkkal vihetjük, a benne lévő szénszűrővel ötven liter folyadék szűrhetünk meg. Nem kell mást tenni, mint feltölteni, és már fogyasztható is a tiszta, szűrt víz. A praktikusság mellett az sem elhanyagolható tény, hogy a saját, többször használatos műanyag palackkal csökkenthetjük a műanyaghulladék mennyiségét is. A 321 Water Bottle ára jelenleg negyvenöt dollár körül van, a száz szűrésre elegendő szénszűrő pedig tizenkét dollárért kapható. A cég hangsúlyozza, hogy a sorozatgyártás beindításával ezek az árak valószínűleg csökkennek majd.

design, víz, környezetvédelem, vízszűrő Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317