Logomain

Fehérneműkkel ültet fát az afrikai sztárépítész

By Kovács Dániel 2010. április 19. 14:10

szerk at hg dot hu

Állandó ihlető forrása szülőhelye a Nagy-Britanniában élő, de Tanzániában született építésznek, David Adjayénak. Az építész nemrég az utolsó fordulóig jutott a washingtoni Afro-Amerikai Nemzeti Múzeum tervpályázatán, a napokban pedig afrikai útjén készült fotóiból nylít kiállítás a londoni Design Museumban. Most a 2004-ben Nobel-békedíjjal kitüntetett Wangari Maathaival, és egy fenntartható ruhaneműket gyártó céggel fogott össze a kontinens helyzetének javításáért.

Állandó ihlető forrást jelent származási helye a Nagy-Britanniában élő, de Tanzániában született építésznek, David Adjayénak. Az építész nemrég első helyezést ért el a washingtoni Afroamerikai Nemzeti Múzeum tervpályázatán, a napokban pedig afrikai útján készült fotóiból nyílt kiállítás a londoni Design Museumban. Most a 2004-ben Nobel-békedíjjal kitüntetett Wangari Maathaival, és egy fenntartható ruhaneműket gyártó céggel fogott össze a kontinens helyzetének javításáért.

Adjaye120130602-27858-106jdkn.gallery

A kaliforniai Berkeley-ben működő PACT a világ első fehérneműgyártója, amely bejutott a Brit Insurance Design Award fináléjába. Ez mindjárt kevésbé meglepő, ha tudjuk: a gyártó alapítói között szerepel a világhírű designer, Yves Béhar, akinek százdolláros laptopja 2008-ben megnyerte a brit designdíjat. Adjaye a PACT felkérésére állt elő egy speciális, afromintás fehérnemű-sorozattal, amelyet ugyancsak a Design Museumban mutatnak be.

Ezen a héten a gyártó a Föld napja tiszteletére Maathai mozgalmával, az 1977-ben alapított, eleddig több mint negyvenmillió afrikai fát elültető Green Belt Movementtel közösen különleges akciót is hirdetett. Minden pár fehérnemű vásárlása után a teljes hasznot fák ültetésére fordítják: a kitűzött cél tízezer csemete plántálása a kontinens területén.

design, divat, brit design, david adjaye, yves béhar, afrika, yves behar, jótékonyság, pact, fehérnemű Icon_print

A PACT Green Belt fehérneműje David Adjaye tervei alapján készült

A PACT Green Belt fehérneműje David Adjaye tervei alapján készült

A PACT Green Belt fehérneműje David Adjaye tervei alapján készült

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317