Logomain

Sztárdesignerekkel avat házat a pezsgő víg özvegye

By Kovács Dániel 2010. április 16. 14:38

szerk at hg dot hu

Kétéves renoválás után nyitja meg reims-i központját, a Hôtel du Marc-ot az egyik legismertebb francia pezsgőmárka, az alapító Philippe Clicquot-Muiron özvegyéről elnevezett Veuve Clicquot. A példásan felújított kúriában a két legkeresettebb brazil formatervező, Fernando és Humberto Campana „Gloriette” című installációja köszönti a vendégeket, amely a klasszikus kerti pavilonok modern átirata. A francia Mathieu Lehanneur pedig speciális pihenőkapszulát készített a Veuve Clicquot felkérésére – ez a milánói szalonon is látható a héten.

Kétéves renoválás után nyitja meg reimsi központját, a Hôtel du Marc-ot az egyik legismertebb francia pezsgőmárka, az alapító Philippe Clicquot-Muiron özvegyéről elnevezett Veuve Clicquot. A példásan felújított kúriában a két legkeresettebb brazil formatervező, Fernando és Humberto Campana „Gloriette” című installációja köszönti a vendégeket, a klasszikus kerti pavilonok modern átirataként. A francia Mathieu Lehanneur pedig speciális pihenőkapszulát készített a Veuve Clicquot felkérésére – ez a milánói szalonon is látható a héten.

Gloriette_latvanyterv20130602-27858-1wd8b52.gallery

A brazil Campana-testvérpár újrahasznosított anyagokból készülő bútoraival vált ismertté. Eddig legnagyobb elismerésük, hogy a miami designvásár 2008-ban az év formatervezőinek választotta őket. A legnagyobb világmárkák számára dolgoznak, a Lacoste számára tervezett teniszpólóikat, vagy az Edra számára tervezett, olasz helyett magyar színekbe burkolt széket a hg.hu-n is bemutattuk. A Gloriette sem követi a kerti pavilonok hagyományos faszerkezetét: összehajlított-gyűrt drótokból készül.

Mathieu Lehanneur installációja, a Once Upon a Dream ellenben napjaink retro-futurisztikus irányzatához illeszkedik. A majdan a Hôtel du Marc épületében felállítandó ágy a központ megfáradt látogatóinak pihenését szolgálja. A különleges darabra magyarázatképp szolgál, hogy a Veuve Clicquot névadója, a márkát sikerre vivő Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin álmatlanságban szenvedett.

A Veuve Clicquot egyébként 1987 óta az LVMH luxusbirodalom része, amely szintén ad a nagy nevekre. A cég néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy vadonatúj párizsi luxusszállodáját a régi La Samaritaine áruház újjáépítésével az idén Pritzker-díjjal elismert japán SANAA tervezheti.

design, franciaország, campana, campana-fivérek, veuve clicqout, mathieu lehanneur, reims Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317