Logomain

Designpályázatot hirdetett a Nooka

By Kovács Dániel 2010. március 26. 16:00

szerk at hg dot hu

Pályázatot írt ki a Nooka designer-karórák magyarországi forgalmazója, amelynek értelmében várják a kreatív fantáziával rendelkezőket, hogy a lehető legegyedibb, legötletesebb módon átalakítsák a márka logójául szolgáló NookaNooka játékfigurát.

Pályázatot írt ki a Nooka designer-karórák magyarországi forgalmazója, amelynek értelmében várják a kreatív fantáziával rendelkezőket, hogy a lehető legegyedibb, legötletesebb módon átalakítsák a márka logójául szolgáló NookaNooka játékfigurát.

Nooka20130602-27858-pzl8mp.gallery

A Nooka hasonló nemzetközi pályázatának sikerén felbuzdulva meghirdetett hazai versenyre 2010. április 8-ig bárki jelentkezhet (részletek a nooka.hu-n). A szakmai zsűri által kiválasztott tíz legjobb munkát először a budapesti Merlin színházban állítják ki, a neves hazai művészek, formatervezők és grafikusok által készített egyedi babákkal együtt. Az április 30-i tárlaton jelen lesz a Nooka óra „atyja”, Matthew Waldman is. A megnyitót hatalmas party követi, amelynek házigazdája Steiner Kristóf lesz, a vendége pedig a New York-i klubok legendás dj-je és celebritása, Larry Tee. Az egyhetes budapesti kiállítást követően a játékfigurák nemzetközi körútra indulnak.

A Nooka ötlete a művész-designer Matthew Waldman fejéből pattant ki 1997-ben, miközben egy nagy faliórát bámult egy londoni szállodában, és elmerengett azon, mennyire kevés módon jelenítjük meg az időt. Ezen felbuzdulva nyomban vázolt néhány óratervet egy szalvétára, majd New Yorkba hazatérve kidolgozta az ötleteit. A Nooka órák szabadalmaztatott, védjegyes időmegjelenítési módja nem technológia, inkább egy egyedülálló koncepció, amely az idő elvont fogalmát az egyetemes vizualitás nyelvére „fordítja le”; az idő múlásával együtt „nő” a lineáris kijelző „mutatójának” hossza. Ez az idő
megállapításának intuitívabb módját követeli meg, így a formabontó Nooka órák nem csupán a szokványostól eltérő (s egyben divatot teremtő) designt képviselnek, hanem egy ugyancsak másfajta gondolkozásbeli stílust is. A nevében a globális szemléletet hirdető (New York és Oszaka összevonásából alkotott) Nooka célja, hogy a karórákon túlmutatva az egyetemes vizuális nyelv megalkotását a tárgykultúra más területeire is kiterjessze.

Forrás: sajtóközlemény

design, pályázat, magyar design, óra, ora, nooka Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317