Logomain

Nézzen körül a világ legmagasabb épületének csúcsáról!

By Kovács Dániel 2009. december 9. 21:53

szerk at hg dot hu

Még át sem adták, sőt: 818 méteres magassága sem hivatalos, de a Burj Dubai legmagasabb pontjáról már kiszivárgott egy videó. A felvétel különlegessége, hogy készítője a toronyra helyezett csúcs legtetején üldögél, a felhőket karcolva: följebb már valóban nem mehetne. A kamera azonban nem csak a szédítő magasság miatt remeg a kezében: a Burj Dubai csúcsa ugyanis jelentősen kileng a szélben, így elég nehéz egyensúlyozni. <br/>

Még át sem adták, sőt: 818 méteres magassága sem hivatalos, de a Burj Dubai legmagasabb pontjáról már kiszivárgott egy videó. A felvétel különlegessége, hogy készítője a toronyra helyezett csúcs legtetején üldögél, a felhőket karcolva: följebb már valóban nem mehetne. A kamera azonban nem csak a szédítő magasság miatt remeg a kezében: a Burj Dubai csúcsa ugyanis jelentősen kileng a szélben, így elég nehéz egyensúlyozni.

Kilátás a Burj Dubai tetejéről

A legtöbb forrás szerint 818 méter magas Burj Dubai, amely azonban egyes híresztelések szerint elérheti a 900 métert is, hivatalosan január 4-én nyit meg. A befektető Emaar októberben jelentette be, hogy elkészültek a torony homlokzati munkálatai.

A világrekorderi státusz elérése 1276 munkanapba, és több mint ötezer fő munkájába került; a Burj Dubai 2008. szeptember elsején vált a legmagasabb, valaha emberkéztől készült építménnyé, a lengyelországi Konstantynów (1991-ben összedőlt) adótornyát megelőzve.

felhőkarcoló, dubai, burj dubai, a világ legmagasabb épülete, 818 méter Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317