Logomain

Kerékpármeghajtással világít Koppenhága karácsonyfája

By Ongrádi Melinda 2009. december 8. 16:39

szerk at hg dot hu

Idén Koppenhága városának karácsonyfáját olyan égőkkel világítják meg, amelyekhez az energiát a testmozgást kedvelő városi polgárok szolgáltatják. A 17 m magas fenyőt 700 LED-karácsonyfaégő díszíti, ezekhez az áramot a Városháza téren felállított 15 kerékpár termeli. A környezetbarát karácsonyfa azonban csak az egyike azoknak az attrakcióknak, amelyekkel a városi tér december 7. és 18. között a zöld életformát és a környezettudatosságot népszerűsítő demonstrációk tárházává válik. <br/> <br/>

Idén Koppenhága városának karácsonyfáját olyan égőkkel világítják meg, amelyekhez az energiát a testmozgást kedvelő városi polgárok szolgáltatják. A 17 m magas fenyőt 700 LED-karácsonyfaégő díszíti, ezekhez az áramot a Városháza téren felállított 15 kerékpár termeli. A környezetbarát karácsonyfa azonban csak az egyike azoknak az attrakcióknak, amelyekkel a városi tér december 7. és 18. között a zöld életformát és a környezettudatosságot népszerűsítő demonstrációk tárházává válik.

Koppenhaga_220130602-27858-10b51h2.gallery

A Hopenhagen Live elnevezésű program keretében zenei előadások, kiállítások és egyéb rendezvények segítenek felhívni a figyelmet a párhuzamosan zajló klímakonferencia törekvéseire. A kerékpárral való energiatermelés mellett azért döntött a város, mert ezzel egyrészt szeretnének más városok képében követőkre találni, másrészt ezzel szeretnék kifejezni a dánok kerékpárszeretetét.

Koppenhágát már ma is a kerékpárosok városa néven emlegetik, és a város neve az egész világon szinonimája lett a kerékpárbarát városok létrehozására irányuló törekvéseknek. Ez nem csoda, hiszen a dán főváros 350 km-nyi kerékpárútjának köszönhetően ma már a városlakók 1/3-a biciklivel jár munkába.

A jelenleg már zajló klímakonferencia a város egész életére hatással van; számos rendezvény kapcsolódik hozzá, és a jelek szerint a lelkiismeretes dánok még a karácsonyi ünnepeket, sőt, magát a karácsonyfát is felhasználják arra, hogy terjesszék a környezettudatosság eszméjét.

kerékpár, fenntarthatóság, koppenhágai klímakonferencia, hopenhagen, kerékpárbarát városok Icon_print

A koppenhágai Városháza tér a fenntarthatóságot népszerűsítő kiállítótérré válik a klímakonferencia idejére

A koppenhágai klímakonferencia apropóján mág a karácsonyfa is a fenntarthatóságot népszerűsíti

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317