Logomain

Lady Gagának tervezett kalapot a Guggenheim építésze

By Kovács Dániel 2009. december 7. 20:17

szerk at hg dot hu

A kortárs művészvilág két kiemelkedő alakja, Frank Gehry és Damien Hirst működtek közre a pop-üdvöske Lady Gaga egyik koncertjén: a bilbaói Guggenheimmel világhírűvé vált Gehry a díva kalapját, a világ legbefolyásosabb képzőművészeként számon tartott Hirst a zongoráját tervezte. Az alkalom persze nem volt akármilyen: a fellépés a Los Angeles-i Museum of Contemporary Art 30. születésnapi partiján történt. <br/>

A kortárs művészvilág két kiemelkedő alakja, Frank Gehry és Damien Hirst működtek közre a pop-üdvöske Lady Gaga egyik koncertjén: a bilbaói Guggenheimmel világhírűvé vált Gehry a díva kalapját, a világ legbefolyásosabb képzőművészeként számon tartott Hirst a zongoráját tervezte. Az alkalom persze nem volt akármilyen: a fellépés a Los Angeles-i Museum of Contemporary Art 30. születésnapi partiján történt.

Lady_gaga_hat20130602-27858-1mhuac9.gallery

A múzeum születésnapi partiján részt vett többek között Gwen Stefani, Pierce Brosnan, Kate Beckinsale, Ridley Scott, Jeff Koons. Mellettük természetesen ott volt a Lady Gaga Steinway-zongoráját rózsaszín alapon kék pillangókkal ékesítő Damien Hirst és Frank Gehry is, aki saját bevallása szerint az iPhone-ján rajzolta meg Gaga kalapját. Mivel még sosem tervezett ilyesmit, kissé tartott a statikától – idézte Gehry-t a Curbed -, és ezért még arra is gondolt, hogy esetleg két, az énekesnő mögött álló segéd tarthatná a kalapot, pálcákkal.

Szerencsére erre végül nem volt szükség, nem hiába szerzett tervezési tapasztalatot az ékszerek, órák, padok és kamáslik terén a nyolcvan esztendős mester, akinek egyébként a koncert helyszínétől nem messze áll egyik legismertebb épülete, a Walt Disney Concert Hall. Az extravagáns öltözködéséről ismert énekes ruháját egyébként ugyancsak valódi híresség, Miuccia Prada tervezte, a koncerten használt maszkokat pedig Baz Luhrmann, a Moulin Rouge! rendezője és felesége, Catherine Martin tervezték.

A szülinapi bulin egyébként rekordot is sikerült dönteni: az adományokból négymillió dollár gyűjt össze a múzeum javára.

Kép: Gaga Daily

divat, frank gehry, usa, damien hirst, los angeles, amerikai divat, lady gaga, kalap Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317