Logomain

Divatfotózásra használták a berlini holokauszt-emlékművet

By Kovács Dániel 2009. december 2. 10:52

szerk at hg dot hu

Nemzetközi felháborodást váltott ki egy fapados légitársaság, az easyJet utasmagazinja, amelyben divatfotók helyszíneként jelent meg a II. világháborúban meggyilkolt európai zsidók emlékműve, Peter Eisenman híres berlini alkotása. A kiadó utóbb bevonta a lap példányait és elnézést kért: ők úgymond csak az emlékmű személyes felkeresésére ösztönözték a lap olvasóit a helyszínválasztással. <br/>

Nemzetközi felháborodást váltott ki egy fapados légitársaság, az easyJet utasmagazinja, amelyben divatfotók helyszíneként jelent meg a II. világháborúban meggyilkolt európai zsidók emlékműve, Peter Eisenman híres berlini alkotása. A kiadó utóbb bevonta a lap példányait és elnézést kért: ők úgymond csak az emlékmű személyes felkeresésére ösztönözték a lap olvasóit a helyszínválasztással.

Emlekmu_berlin20130602-27858-ptbx8s.gallery

A botrányt a New Statesman robbantotta ki: ők találkoztak először a német easyJet Traveller nevű magazinjában az ominózus fotókkal, amelyeken egy férfi és egy női modell látható az emlékmű területén. Utóbb az is kiderül, hogy a lapot kiadó Ink Publishing csak a berlini Zsidó Múzeum engedélyét szerezte be a fotózáshoz, az Eisenman-emlékművet gondozó alapítványét nem. Utóbbi igazgatója, Iwe Neumarker kijelentette a New Statesman-nek: nem is adtak volna beleegyezésüket ilyen, az emlékmű lényegéhez nem kapcsolódó eseményhez.

Az Ink Publishing bocsánatkérésén túl közleményében az easyJet „érzéketlennek és átgondolatlannak” titulálta a helyszínválasztást, és bejelentette: felülvizsgálja kapcsolatát a kiadóval.

divat, fotó, németország, berlin, kiadvány, peter eisenman, easyjet Icon_print

Peter Eisenman: A meggyilkolt európai zsidók emlékműve, Berlin

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317