Logomain

2012-ben Helsinki lesz a világ designfővárosa

By Ongrádi Melinda 2009. november 27. 20:03

szerk at hg dot hu

Az ICSID (Ipari Formatervezők Szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége) szingapúri kongresszusán bejelentette, hogy 2012-ben Helsinki lesz a világ designfővárosa. A finn főváros a hollandiai Eindhoven előle vitte el a pálmát. Az elnyert címnek köszönhetően számos rendezvényt, konferenciát, kiállítást tartanak majd a városban. A megtisztelő, kétévente kiosztott címre azok a városok pályázhatnak, amelyek életében a design kiemelt szerepet játszik. <br/>

Az ICSID (Ipari Formatervezők Szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége) szingapúri kongresszusán bejelentették, hogy 2012-ben Helsinki lesz a világ designfővárosa. A finn főváros a hollandiai Eindhoven előle vitte el a pálmát, a megmérettetés végső szakaszában ez a két város maradt talpon. Az elnyert címnek köszönhetően számos rendezvényt, konferenciát, kiállítást tartanak majd a városban. A megtisztelő, kétévente kiosztott címre azok a városok pályázhatnak, amelyek életében a design kiemelt szerepet játszik.

Icsid20130602-27858-1vzbgc2.gallery

A mérlegelésnél sokféle szempontot vettek figyelembe, például hogy mennyire van jelen a design az adott városban a különféle iparágak képében, milyen az oktatás ezen a területen, vagy hogy hány formatervező dolgozik a városban. Ennek tükrében nem tűnik meglepőnek, hogy a skandináv design egyik központja lett a nyertes. A 2004-ben útjára indított kezdeményezés hamar nemzetközi jelentőségű programmá nőtte ki magát. 2010-ben Szöul viselheti a kitüntető címet.

design, helsinki, icsid, world design capital, világ designfővárosa 2012, wdc Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317