Logomain

Futball a fű alatt

By Ongrádi Melinda 2009. november 26. 20:54

szerk at hg dot hu

A Sadar Vuga Architects tervezte új sport- és bevásárlókomplexumot tervezői gondosan egy vastag gyepszőnyeg alá rejtették. A futballstadionból, sportcsarnokból és bevásárlóközpontból álló együttes, amely a Sport Park Stozice nevet kapta, különösen felülről nézve nyújt érdekes látványt, köszönhetően a gyepszőnyeg és a burkolat felületek izgalmas váltakozásának. A látszó oldalhomlokzatokra sem lehet azonban panasz, ezek burkolata az időjárási körülményektől és a szemlélő távolságától függően változtatja a színét. <br/>

A Sadar Vuga Arhitekti tervezte új sport- és bevásárlókomplexumot, amelyről a régi látványtervek után most újak láttak napvilágot, tervezői gondosan egy vastag gyepszőnyeg alá rejtették. A futballstadionból, sportcsarnokból és bevásárlóközpontból álló együttes, amely a Sport Park Stozice nevet kapta, különösen felülről nézve nyújt érdekes látványt, köszönhetően a gyepszőnyeg és a burkolat felületek izgalmas váltakozásának. A látszó oldalhomlokzatokra sem lehet azonban panasz, ezek burkolata az időjárási körülményektől és a szemlélő távolságától függően változtatja a színét.

Stozice20130602-27858-1owoxra.gallery

Maga a futballstadion részlegesen a föld alá süllyesztve készült, így a felszín fölé csak a tetőszerkezet emelkedik. A sportcsarnok befogadóképessége 12 000 fő, a nézők a hatalmas, négyszintes nézőtéren foglalhatnak helyet. A kétszintes bevásárlóközpont és a parkoló egy 12 m mély elhagyatott kavicsbánya-gödörre épült. A Ljubljana északi részén található létesítmény egy modern épületekből álló negyedbe csempészi bele a természetet, így egyben kellemes városi parkként is funkcionál majd. Az első ütemet 2010 nyarán tervezik átadni.

sportlétesítmény, futball, stadion, ljubljana, sportcsarnok, sadar vuga arhitekti, szlovén építészet Icon_print

Gyepszőnyeg alá került a ljubljanai Stozice Sport Park

A ljubljanai Stozice Sport Park színváltó homlokzatot kapott

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317