Logomain

A Mercedes designigazgatója egyetemi tanár lesz Budapesten

By Kovács Dániel 2009. november 25. 20:17

szerk at hg dot hu

A MOME 2009. december 1-jén címzetes egyetemi tanárává avatja Gorden Wagenert, a Mercedes-Benz Design főigazgatóját.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2009. december 1-jén ünnepi szenátusi ülés keretén belül címzetes egyetemi tanárává avatja Gorden Wagenert, a Mercedes-Benz Design főigazgatóját. A címátadást követően sor kerül „Mercedes-Benz, a design varázsa” című székfoglaló előadás megtartására.

Mercedes20130602-27858-1tzmj0.gallery

Gorden Wagener 2008 óta a Mercedes-Benz vezető designere, a világ autó formatervezésének meghatározó alakja. Németországban, Essenben született 1968-ban. Design tanulmányait szülővárosa egyetemén végezte, ahol 1993-ban vehette át ipari formatervezői diplomáját. A londoni College of Art közlekedési formatervezés szakán tovább specializálódott. 1997 óta dolgozik a Mercedes-Benz stratégiai és fejlesztési design részlegén, nevéhez számos Mercedes modell megalkotása fűződik, közöttük a jelenlegi S-osztály, az SLR McLaren és az SLS sportautók.

A MOME szenátusa Dan Reisinger és Peter Zumthor után egy újabb nemzetközi hírű alkotóval gazdagítja az egyetem szellemi közösségét. Az alig egy évtized alatt nagy szakmai karriert befutó Gorden Wagener egy rendkívül nagy presztízzsel és hagyományokkal rendelkező autógyár vezető formatervezője, aki a cím átvételével jelentős szerepet vállal a MOME életében. Eddigi munkássága és szakmai pozíciója révén – a MOME és a Mercedes-Benz Design hatéves tapasztalatait és sikereit felhasználva – építi tovább az egyetem Formatervező Tanszéke az autóipari kapcsolatait, így segítve a magyar tervezők bekapcsolódását az autótervezők egész világra kiterjedő közösségéhez.

Külön jelentőséget ad az eseménynek, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2010-ben induló mesterképzései között önálló szakirányként indítja a jármű-formatervezést, amelynek szakmai megalapozásában már eddig is nagyban hozzájárult a Mercedes-Benz és a MOME együttműködése.

Gorden Wagener 2009. december 1-jén 17 órakor veszi át a címzetes egyetemi tanár címet a MOME Auditóriumában. A címátadó és a székfoglaló előadás nyilvános.

Forrás: MOME

design, formatervezés, mome, autó, német design, gorden wagener, mercedes, német autó Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317