Logomain

Szöulban épül Ázsia legmagasabb tornya

By Ongrádi Melinda 2009. október 23. 20:33

szerk at hg dot hu

Egy friss bejelentés szerint Dél-Koreában, Szöulban épül a világ következő mega-felhőkarcolója, amely 2014-es tervezett befejezésekor Ázsia legmagasabb épülete lesz. A Kohn Pederson Fox tervezte Lotte Super Tower 123 csak kevéssel marad le a világ legmagasabb felhőkarcolója címről. Az épületben a Lotte Group főhadiszállása kap majd helyet, és a cég egyik alvállalata, a Lotte Corporation építi majd fel. <br/>

Egy friss bejelentés szerint Dél-Koreában, Szöulban épül a világ következő mega-felhőkarcolója, amely 2014-es tervezett befejezésekor Ázsia legmagasabb épülete lesz. A Kohn Pederson Fox tervezte Lotte Super Tower 123 csak kevéssel marad le a világ legmagasabb felhőkarcolója címről. Az épületben a Lotte Group főhadiszállása kap majd helyet, és a cég egyik alvállalata, a Lotte Corporation építi majd fel.

Lotte_torony20130602-27858-u31qgq.gallery

Az épület alapjait már jórészt kiásták. A torony a tervek szerint teljesíti majd a LEED ezüst fokozatú minősítésének kritériumszintjét, így téve eleget a környezettudatos építészet elveinek. A Han folyó közelében emelkedő függőleges városban vegyes funkciók: üzletek, apartmanok, irodák és szállodák kapnak majd helyet.

A Kohn Pederson Fox iroda nevéhez egyéb megaépítmények is köthetők, amelyek nagyrészt Ázsiában épültek. Ilyen például a Songdo IBD koreai ökováros. Számos hasonló amerikai irodára is jellemző, hogy a fejlődő ázsiai országokban próbálnak megrendelésekhez jutni.

Dél-Korea egyébként hatalmas vállalkozásba fogott, ugyanis 2008-ban nemzetközi sztárépítészeket hívott segítségül Szöul üzleti negyedének újjáélesztésére. A nemzetközi tervpályázaton olyan sztárépítészek indultak, mint Norman Foster, Daniel Liebeskind vagy a SOM.

torony, felhőkarcoló, szöul, dél-korea, kohn pederson fox, lotet super tower, ázsia legmagasabb felhőkarcolója Icon_print

Ázsia leendő legmagasabb tornya, a Lotte Super Tower látványterve

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317