Logomain

The Room: megjelent a 10. szám

By Kovács Dániel 2009. október 19. 09:55

szerk at hg dot hu

A hazai kortárs vizuális kultúrában iránymutatónak számító the Room magazin tizedik, jubileumi lapszáma jelenik meg idén október 16-án. Aki nem ismerné a hazai lappiacon ínyencségnek számító divat- és művészeti lapot: a the Room-ot 2004-ben alapította a divatszakma tíz fiatal alkotója. Az akkor kísérletként induló kiadvány mára egy félévente azonos minőséggel és tartalmi értékkel, magyar-angol nyelven, 200 oldalas terjedelemben megjelenő divatmagazin. A the Room-ot nemcsak Magyarországon, de Európa számos nagyvárosában is kapni lehet. Eredeti, sokszor meghökkentő képi és tartalmi világa legalább annyira köszönhető a nemzetközi közreműködők (fotósok, stylistok, képzőművészek) szabad kreativitásának, mint a szerkesztők tudatos, újításra való törekvésének. <br/>

A hazai kortárs vizuális kultúrában iránymutatónak számító the Room magazin tizedik, jubileumi lapszáma jelenik meg idén október 16-án. Aki nem ismerné a hazai lappiacon ínyencségnek számító divat- és művészeti lapot: a the Room-ot 2004-ben alapította a divatszakma tíz fiatal alkotója. Az akkor kísérletként induló kiadvány mára egy félévente azonos minőséggel és tartalmi értékkel, magyar-angol nyelven, 200 oldalas terjedelemben megjelenő divatmagazin.

The_room_jo20130602-27858-10f2x2c.gallery

A the Room-ot nemcsak Magyarországon, de Európa számos nagyvárosában is kapni lehet. Eredeti, sokszor meghökkentő képi és tartalmi világa legalább annyira köszönhető a nemzetközi közreműködők (fotósok, stylistok, képzőművészek) szabad kreativitásának, mint a szerkesztők tudatos, újításra való törekvésének.

A the Room-ot számos hazai és külföldi díjjal méltatta a szakma: Fashion Awards Hungary, Kreatív Magazinverseny („legjobb divatmagazin”, „legjobb címlap” és „leginnovatívabb tipográfia”), Pro Typographia díj, Magyar Formatervezési Díj, Palermo Design Week, Distill magazin („leginspiratívabb divatanyag” – Fairy Land, the Room #7).

A tizedik lapszámmal lezárult a magazin életének egy szakasza, de formailag és tartalmilag megújulva elkezdődött egy új korszak. A tizedik lapszám egyfajta „betekintés” a szoba falain belülre. A képanyagban és a cikkekben is a választást most kimondottan személyes alapokra helyezték, a szöveges részt kitevő interjúkat a szerkesztők maguk készítették az általuk érdekesnek, akár példaértékűnek tekintett személyiségekkel. A megszólalók között Glen Erler fotóművész, Eugene Souleiman sztárfodrász, a Chanel parfümkészítője Jacques Polge, Cécile Togni a párizsi divat partik DJ-je, Szőke Gábor képzőművész, Marcel Castenmiller modell, Glen Luchford fotográfus és filmrendező, Luis Venegas, művészeti vezető a Fanzine137 magazin egyszemélyes szerkesztője és kiadója. A tizedik számnál, a magazin állandó kontribútorai; Lábady István, Perlaki Márton, Hapák Péter, Dobos Tamás mellett olyan művészek működtek közre mint Alnis Stakle, Emilio Tini vagy Emil Rebek. A modellek között sem kisebb nevekkel találkozhatunk, mint Auguste Abeliunaite, Arthur Daniyarov, Hanna Rundlof és a két címlapon Rajzák Kinga és Mihalik Enikő.

Forrás: the Room

design, divat, formatervezés, magyar design, the room Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317