Logomain

Holland tréfamester az év designere

By Kovács Dániel 2009. szeptember 25. 13:47

szerk at hg dot hu

A mindössze 31 éves Maarten Baas-t választotta az év formatervezőjének a Design Miami. A díjjal minden évben olyan designert ismernek el, aki jelentősen hozzájárult a szakma és az arról alkotott kép fejlődéséhez. A kétszemélyes irodában dolgozó Baas az utóbbi években több, nagy sajtóhírverést kapott kollekcióval állt elő, többnyire egy-egy izgalmas ötlettel megbolondítva a hagyományos kompozíciót. A Smoke például elszenesített antik bútorokból áll, a szürreális hatású Clay Furniture darabjait pedig mintha színes gyurmából mintázták volna. <br/>

A mindössze 31 éves Maarten Baas-t választotta az év formatervezőjének a Design Miami. A díjjal minden évben olyan designert ismernek el, aki jelentősen hozzájárult a szakma és az arról alkotott kép fejlődéséhez. A kétszemélyes irodában dolgozó Baas az utóbbi években több, nagy sajtóhírverést kapott kollekcióval állt elő, többnyire egy-egy izgalmas ötlettel megbolondítva a hagyományos kompozíciót. A Smoke például elszenesített antik bútorokból áll, a szürreális hatású Clay Furniture darabjait pedig mintha színes gyurmából mintázták volna.

Baas20130602-27858-1glbk3t.gallery

Baas decemberben veheti át az elismerést Miami-ban, ahol egy retrespektív kiállítást is rendeznek a tiszteletére. A Németországban született Baas 2002-ben diplomázott az eindhoveni Design Academy-n. 2005-től Bas den Herderrel együtt, Baas & den Herder néven működteti stúdióját Eindhovenben, amely 2008-től a gyártás leadását követően csak tervezéssel foglalkozik. Az említettek mellett ismertebb munkái közé tartozik a gyerekbútorokra emlékeztető The Chankley Bore vagy a világszerte elterjedt műanyag kerti székek fából legyártott változata, amelyet egy kínai kiállításra kiviteleztetett helyben. A legutóbbi milánói szalonon Baas "Real Time" címen négy órát állított ki, amelyek csak gondos szemlélést követően árulják el, hogy emberi közreműködéssel mutatják a pontos időt.

Maarten Baas: Real Time - Grandfather Clock

Maarten Baas: Real Time - Sweepers Clock

Maarten Baas: Real Time - Analog Digital Clock

Maarten Baas: Real Time - Impression of the Clock

„Igazi jelenség, egy nagy formatervező minden kvalitásával, következetes, erős és változatos munkássággal” – jellemezte Baas-t a Design Miami 2009 igazgatója, Ambra Medda. Az ötödik éve átadott Designer of the Year Award eddigi kitüntetettjei Zaha Hadid, Marc Newson, Tokujin Yoshioka és a Campana-fivérek voltak.

design, formatervezés, holland design, design miami, 2009, eindhoven, maarten baas, designer of the year, bas den herder Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317