Logomain

Elárvult robotok keresik gazdájukat

By Ongrádi Melinda 2009. szeptember 23. 20:00

szerk at hg dot hu

Brian Marshall designer gyermekkorát a LEGO és a hasonló építőjátékok határozták meg, egészen addig, míg egy különleges lámpát nem látott egy mozifilmben. Ez olyannyira inspirálta, hogy onnantól fogva talált tárgyakból: evőeszközökből, órákból, csengőkből kezdett el leginkább robotokhoz hasonló jópofa figurákat készíteni. Az idők folyamán a figurákból jókora kollekció gyűlt össze. Az Adaptabot névre keresztelt recycling-szobrokat a művész most interneten bocsátott áruba, hogy így találjanak új otthonra. <br/> <br/>

Brian Marshall designer gyermekkorát a LEGO és a hasonló építőjátékok határozták meg, egészen addig, míg egy különleges lámpát nem látott egy mozifilmben. Ez olyannyira inspirálta, hogy onnantól fogva talált tárgyakból: evőeszközökből, órákból, csengőkből és hasonlókból kezdett el leginkább robotokhoz hasonló jópofa figurákat készíteni, amelyekből az idők folyamán jókora kollekció gyűlt össze. Az Adaptabot névre keresztelt recycling-szobrokat a művész most interneten bocsátott áruba, hogy így találjanak új otthonra.

Adaptabot20130602-27858-1olfo0q.gallery

Az egyes figurák találó beceneveket kaptak; a képen látható Flex például a mozi világát szimbolizálja. Ahogy a művész elmondja: „Az alapanyagként használt különféle tárgyakra nem volt már szükség, így azok arra ítéltettek, hogy szörnyű halált haljanak valamelyik olvasztókemencében vagy hulladéklerakóban. Most azonban kaptak még egy esélyt, hogy hasonszőrű társaikkal együtt még egyszer örömöt hozzanak az emberek életébe.” További képek a robotkollekcióról itt.

design, újrahasznosítás, brian marshall, adaptabot, recycling, hulladék, szobrok Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317