Logomain

Hibrid bicikli napelemmel, szélgenerátorral

By Ongrádi Melinda 2009. szeptember 18. 21:03

szerk at hg dot hu

Ember legyen a talpán, aki lejtőn felfelé is könnyedén felkerekezik! Ennek a problémának az áthidalására jelent meg a hibrid kerékpár gondolata, amelynek gyakorlati megvalósulásával is találkozhatunk. Chen Chun Tung tervező mindjárt tovább is vitte az elektromos kerékpár gondolatkörét: a zöld gondolatkörnek maximálisan megfelelő bringája a nap és szél energiáját, sőt a mozgási energiát is hasznosítja. Ehhez a kerékpár négy elemét használta fel a tervező: egy állítható napelemtáblát, a spoilert, az elülső villát és a két kereket.

Ember legyen a talpán, aki lejtőn felfelé is könnyedén felkerekezik! Többek között ennek a problémának az áthidalására jelent meg a hibrid kerékpár gondolata, amelynek ma már gyakorlati megvalósulásával is találkozhatunk. Chen Chun Tung tervező mindjárt tovább is vitte az elektromos kerékpár gondolatkörét: a zöld gondolatkörnek maximálisan megfelelő bringája a nap és szél energiáját, sőt a mozgási energiát is hasznosítja. Ehhez a kerékpár négy elemét használta fel a tervező: egy állítható napelemtáblát, a spoilert, az elülső villát és a két kereket.

Hibridbicaj_120130602-27858-ggrkkn.gallery

Az állítható napelemtábla kinyitva akár menet közben is képes magába gyűjteni a napenergiát. A spoiler a kormány előtt található, szolárcellák és szélgenerátor kombinációja, így mindkét energiaforrásból képes elektromos energiát előállítani. Az elülső villa két ágán lévő tekercs és mágnesek szintén elektromos energiát termelnek: a menet közbeni rázkódás hatására a mágneses mező mozog a tekercsben, így áram generálódik.

A kerekek szintén részt vesznek az elektromos energia termelésében. Mindezeknek köszönhetően, amennyiben nehéz terepre értünk, vagy egyszerűen lusták vagyunk tekerni, elég csak átkapcsolni a motorra.

kerékpár, szélenergia, napelem, megújuló energiaforrások, hibrid bicikli, szélgenerátor, chen chun tung Icon_print

A hibrid bicikli az izomerő mellett a nap és a szél energiáját is hasznosítja

A napelem kinyitva menet közben is használható energiatermelésre

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317