Logomain

Új arculatot kapott a Föld legdélebbi metropolisza

By Kovács Dániel 2009. augusztus 25. 09:47

szerk at hg dot hu

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az ausztráliai Melbourne új imázsa, amely az 1990-es évek elején kialakított arculatot váltja fel. Robert Doyle polgármester szerint az új M-logó a „modern, vibráló, menő” város képét közvetíti a nagyvilág felé. Az arculatot a sydney-i Landor dolgozta ki, mintegy 37,7 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárért. <br/>

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az ausztráliai Melbourne új imázsa, amely az 1990-es évek elején kialakított arculatot váltja fel. Robert Doyle polgármester szerint az új M-logó a „modern, vibráló, menő” város képét közvetíti a nagyvilág felé. Az arculatot a sydney-i Landor dolgozta ki, mintegy 37,7 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárért.

Melbourne20130602-27858-1x8vxex.gallery

A várost jelképező M az új imázs legfontosabb eleme. A gyémánthoz vagy prizmához hasonlóan kialakított, szimmetrikus betűt vonalak tagolják, a besűrűsödő jobb oldaltól a tisztább bal oldalig vezetve a tekintetet. Bár a tagolás a térhatást szándékosan nélkülözi, a betű nem hat síknak, sőt, kifejezetten mozgalmas. A tervezők a modern racionális formavezetését szerették volna visszaadni a logóban, amely többféle színváltozatban is alkalmazható.

Rövidfilm Melbourne új arculatáról

A gyakorta a világ legdélibb nagyvárosaként emlegetett Melbourne Ausztrália leggyorsabban növekvő települései közé tartozik. Lakosságszáma a környező régióval együtt megközelíti a négymillió főt. Történelmének legismertebb eseménye az 1956-os olimpia, de a közelmúltban is több nemzetközi rendezvénynek adott otthont: 2000-ben itt rendezték a világgazdasági fórumot, 2006-ban pedig a brit nemzetközösségi játékokat és a G20-csúcstalálkozót.

grafikai design, arculat, logó, arculattervezés, logotípia, ausztrália, melbourne, landor Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317