Logomain

Titanic múzeum nyílik Southamptonban

By Ongrádi Melinda 2009. július 16. 20:50

szerk at hg dot hu

Southampton városa igazi turistaattrakció megnyitását tervezi: egy tengerészeti múzeumét, amelyben helyet kap majd a Titanic történetével kapcsolatos kiállítás is. A városi tanács Wilkinson Eyre építészirodáját bízta meg a régi bírósági és rendőrségi épület átalakításával kapcsolatos tervek elkészítésével. A Sea City Museum elnevezésű múzeumban helyet kap majd a város hajós múltját bemutató gazdag gyűjtemény. Lesz egy kiállítás külön a Titanic személyzetének szentelve; a Titanic történetének ez a szelete eddig igen kevés közfigyelmet kapott. Emellett kiállítanak közel 4000, a legendás hajóhoz kapcsolódó tárgyat is.

 Southampton városa igazi turistaattrakció megnyitását tervezi: egy tengerészeti múzeumét, amelyben helyet kap majd a Titanic történetével kapcsolatos kiállítás is. A városi tanács Wilkinson Eyre építészirodáját bízta meg a régi bírósági és rendőrségi épület átalakításával kapcsolatos tervek elkészítésével. A Sea City Musem elnevezésű múzeumban helyet kap majd a város hajós múltját bemutató gazdag gyűjtemény. Lesz egy kiállítás külön a Titanic személyzetének szentelve; a Titanic történetének ez a szelete eddig igen kevés közfigyelmet kapott. Emellett kiállítanak közel 4000, a legendás hajóhoz kapcsolódó tárgyat is.

Seamuseum20130602-27858-105b1mu.gallery

Maga az épület is fontos építészeti örökség, amelynek helyreállítása már önmagában is kiemelt jelentőségű. A projekt befejezése 2012-re várható. Az építkezés Southamptonban az elmúlt 50 év legjelentősebb projektje lesz. Az összesen 15 millió £ értékű beruházáshoz szükséges tőkének egyelőre csak egy része van meg, a többihez a város még keresi a pénzforrást. A vezető tervező mellett még több helyi mérnököt és tervezőirodát bevonnak a projektbe.

múzeum, wilkinson eyre, titanic, southampton, brit építészet, sea city museum, tengerészeti múzeum Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317