Logomain

Felhőkarcolókkal gyúr a nagyvárosi létre Oslo

By Kovács Dániel 2009. július 3. 20:17

szerk at hg dot hu

Oslo120130602-27858-1385t8p.gallery

C. F. Moller: Crystal Clear, Oslo - Kép © C. F. Moller

Oslo220130602-27858-73hqhw.gallery

C. F. Moller: Crystal Clear, Oslo - Kép © C. F. Moller

Oslo320130602-27858-11wp95t.gallery

C. F. Moller: Crystal Clear, Oslo - Kép © C. F. Moller

Oslo_galeria20130602-27858-fvrx6r.gallery

C. F. Moller: Crystal Clear, Oslo galéria

Lassan nyilvánvalóvá válik, hogy a norvég főváros a 21. századra megkerülhetetlen szerepet szán magának Európában, és ezen a megfelelő eszközökkel, keményen dolgoznak is. A nemrég Európa legjobb épületének választott új operaház köré komplett kulturális negyed épül, többek közt a világhírű Edward Munch új múzeumával. A belváros fejlesztéséről pedig sorra érkeznek a hírek: most például egy új, látványos üzleti negyed terveit mutatták be. <br/>

Lassan nyilvánvalóvá válik, hogy Oslo a 21. századra megkerülhetetlen szerepet szán magának Európában, és ezen a megfelelő eszközökkel, keményen dolgoznak is. A nemrég Európa legjobb épületének választott új operaház köré komplett kulturális negyed épül, többek közt a világhírű Edward Munch új múzeumával. A belváros fejlesztéséről pedig sorra érkeznek a hírek: most például egy új, látványos üzleti negyed terveit mutatták be.

A 90 ezer négyzetméternyi komplexum három toronyból áll, amelyet szobrászi megformálásuk nyomán a „Crystal Clear” nevet kapták. A tervező Dánia egyik legjobban futó építészirodája, a C. F. Møller, amely többek közt a stockholmi belvárosba elképzelt gyalogoshídért, illetve a brit természettudományi múzeum bővítéséért is felelt. Az építészek sajátosan norvég jelenségnek szánták a tornyokat, a Skandináv-félsziget legrendhagyóbb beépítéseként. A forma ezért idéz természetes sziklákat, amelyet ugyan az anyag meghazudtol.

A kiszemelt helyszín az oslói pályaudvar szomszédságában található, az egykori főposta telkén. Mint arról mi is beszámoltunk, az oslói belváros megújításának kulcsfontosságú pontja a vasútállomás környéke: maga a Sentralstasjon a norvég Space Group iroda tervei alapján újul meg a következő 10-15 éven belül. A Crystal Clear, amelybe irodák és kereskedelmi terek mellett akár lakások is kerülhetnek, ennél jóval hamarabb elkészül: a jelenlegi tervek alapján 3-5 éven belül átadják.

torony, felhőkarcoló, irodaház, c. f. moller, oslo, norvégia, skandinávia, dán építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317