Logomain

Foci világkupára pályázna az olimpiai stadionnal London

By Kovács Dániel 2009. június 29. 15:17

szerk at hg dot hu

2009-es hír. Ezt már lekésték, a 2018-as focivébét elvitték az oroszok. Viszont London megkapta atlétikai világbajnokságot. <br/>

Az utolsó pillanatban, mikor már javában zajlik az építkezés, módosítana a 2012-es londoni olimpia központi stadionján Margaret Ford. Az olimpiai épületek utóhasznosításáért felelős, 2009 tavaszán létrehozott London 2012 Legacy Delivery Company elnöke úgy látja: a stadion befogadóképességét nem kellene az eredeti tervek szerint 25 ezer fősre csökkenteni a játékok után. Mégpedig azért nem, mert az eredeti nyolcvanezres kapacitással London pályázhatna a 2018-as foci világkupára.

Stadion_magazin20130602-27858-fnz6p8.gallery

HOK: Londoni központi stadion

A Populous (korábban HOK Sport) által tervezett londoni stadionnal kapcsolatban épp a fenntarthatóság és az újrafelhasználhatóság volt a hír: a könnyűszerkezetes stadiont környezetbarát anyagokkal, sőt, az is lehetséges, hogy kenderfonattal burkolják, a felesleges székeket pedig 2012 után más stadionokban használnák fel. Ha azonban Margaret Ford hatására úgy döntenek, a stadion marad az olimpia alatti, 80 ezer fős befogadóképességnél – ebben az esetben viszont át kell dolgozni a terveket, hiszen ez mindeddig ideiglenes megoldásként merült csak fel. A BD Online információ szerint a Populous már dolgozik a módosításokon.

Ford az Evening Standard-nak úgy nyilatkozott: a „gyönyörű” épület egész éves látványosságot jelenthetne Londonban. A 2018-as focivébére Anglia mellett eddig nyolc pályázót jegyeznek: Ausztráliát, Indonéziát, Japánt, Mexikót, Oroszországot, az Egyesült Államokat, valamint a Belgium-Hollandia és a Portugália-Spanyolország párosokat.

egyesült királyság, olimpia 2012, nagy-britannia, london, olimpia, futball, stadion, londoni olimpia, populous Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317