Logomain

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára

By Martinkó József 2009. május 28. 10:48

szerk at hg dot hu

Elkészült a Start-up Guide, Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára című kiadvány bővített, negyedik kiadása. Az elektronikus kiadvány először 2007-ben jelent meg, a Magyar Formatervezési Tanács kezdeményezésére, Szenes Gábor szerkesztésében és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Menedzserképző Intézete közreműködésével. <br/>

Elkészült a Start-up Guide, Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára című kiadvány bővített, negyedik kiadása. Az elektronikus kiadvány először 2007-ben jelent meg, a Magyar Formatervezési Tanács kezdeményezésére, Szenes Gábor szerkesztésében és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Menedzserképző Intézete közreműködésével.

Torpe20130602-27858-ubqjs0.gallery

Az elektronikus formában megjelenő útmutató több mint hetvenoldalnyi hasznos információt tartalmaz arról, hogy egy kezdő vállalkozó hogyan induljon el, s mi kell ahhoz, hogy valóban hatékonyan működhessen. A tekintélyes mennyiségű ismeretanyagot a szerkesztők tematikus fejezetekre bontották és számos honlapcím is segíti a szélesebb körű tájékozódást az adott témában. Minden fejezetben keretes szövegek is találhatók, melyekben praktikus információk, alapadatok, tájékozódási pontok, „receptek”, olvashatók.

„A művészeti szféra hazánkban jelenleg egy olyan speciális terület, ahol az üzleti világ törvényei még nem teljesen, vagy csak részben érvényesülnek Ez azonban, nem mindig lesz így. Fel kell készülni arra, hogy egyre többen kerülnek (…) a vállalkozói oldalra.” – írja dr. Antalóczy Tímea a kiadvány ajánlásában.

A negyedik kiadás több új fejezettel bővült. Megtudhatjuk, mitől lesz valami termék, megismerkedhetünk számos állami finanszírozású programmal, a cégautó, a cégtelefon vásárlási, használati és adózási szabályaival, valamint megtudhatjuk azt is, mit rejt a gerilla marketing kifejezés. A kiadvány végén bővített interjúk olvashatók sikeres fiatal magyar ipar- és képzőművészekkel, akik elárulták, hogyan érinti őket a gazdasági válság. A Függelékben olyan gazdasági fogalomtár is helyet kapott, amely a kötetben szereplő szakkifejezések megértését segíti.

A kiadványt a Magyar Formatervezési Tanács elsősorban pályakezdő tervezőművészeknek, építészeknek, tervezőmérnököknek és a művészeti képzőhelyek hallgatóinak ajánlja. A Start-up Guide szabadon letölthető a Magyar Formatervezési Tanács honlapjáról.

A szerzők az mfti@hpo.hu e-mail címre várják az olvasók véleményét, javaslatait.

Forrás: MFT sajtóközlemény

design, formatervezés, magyar formatervezési tanács, mft, magyar design, magyarország, start-up guide Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317