Logomain

Hét műhely csap össze Glasgow új jelképéért

By Kovács Dániel 2009. május 25. 10:17

szerk at hg dot hu

Több mint 150 pályázat érkezett a Glasgow School of Art felhívására, amely világhírű, Charles Rennie Mackintosh által tervezett otthona szomszédságába hasonlóan színvonalas és ikonikus új szárnyat emelne. A hírek szerint a sokat ígérő versenyben mindenki részt vett, aki számít: Zaha Hadid, Massimiliano Fuksas, David Chipperfield, az MVRDV, Rafael Moneo és Richard Rogers is. Ehhez képest a most közzétett hét finalista a kevésbé ismert műhelyek közül kerül ki. <br/>

Több mint 150 pályázat érkezett a Glasgow School of Art felhívására, amely világhírű, Charles Rennie Mackintosh által tervezett otthona szomszédságába hasonlóan színvonalas és ikonikus új szárnyat emelne. A hírek szerint a sokat ígérő versenyben mindenki részt vett, aki számít: Zaha Hadid, Massimiliano Fuksas, David Chipperfield, az MVRDV, Rafael Moneo és Richard Rogers is. Ehhez képest a most közzétett hét finalista a kevésbé ismert műhelyek közül kerül ki.

Mackintosh_glasgow20130602-27858-p91kza.gallery

A tervek szerint 2013-ra, mintegy ötvenmillió fontos költségvetéssel elkészülő épületre a következő hét pályázó dolgozhatja ki részletesen munkáját: Benson + Forsyth (London), Elder & Cannon (Glasgow), Francisco Mangado Architects (Pamplona, Spanyolország), Grafton Architects (Dublin), Hopkins (London), John McAslan + Partners a Nord Architects-tel (London és Glasgow), Steven Holl Architects a JM Architects-szel (New York és Glasgow). A lista alapján úgy tűnik, a helyieket és a helyi irodákkal szövetkezőket preferálták a döntőbírák; a két legismertebb iroda, a londoni John McAslan és a New York-i Steven Holl műhelye is így került be. (Utóbbi egyébként hazánkban a MOMÉ-n kapott címzetes professzori elismeréséről ismert.)

A finalisták között ott van a Grafton Architects is; a dublini műhelyről nem sokan hallottak tavaly őszig, amikor a World Architecture Festival globális építészeti versenyén a Milánóban emelt egyetemi szárnyukat a legjobbnak választották. A hét pályázó július közepéig dolgozhat a részleteken; a végeredményt szeptember végén hirdetik ki.

glasgow, egyesült királyság, zaha hadid, nagy-britannia, mvrdv, david chipperfield, steven holl, grafton architects, elder & cannon, richard rogers, charles rennie mackintosh, skóvia, benson + forsyth, francisco mangado architects, hopkins, john mcaslan + partners, nord architects, steven holl architects, jm architects Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317