Logomain

Medvegyev elnök és Beatrix királynő nyitja meg a holland Ermitázst

By Kovács Dániel 2009. május 18. 14:53

szerk at hg dot hu

Több mint 1800 orosz műkincset mutat be nyitókiállításán az amszterdami Ermitázs, amely a világhírű szentpétervári múzeum első külföldi fióklétesítménye. Az egykori idősek otthonából létrehozott kiállítóhelyet Beatrix holland királynő és Dimitrij Medvegyev orosz elnök nyitják meg június 20-án. A magasrangú vendégekhez méltó az első tárlat is, amely a hajdani orosz várok életével foglalkozik, többek közt a Romanov-trónt, Fabergé-tojárokat és az utolsó cárnő zongoráját bemutatva. <br/>

Több mint 1800 orosz műkincset mutat be nyitókiállításán az amszterdami Ermitázs, amely a világhírű szentpétervári múzeum első külföldi fióklétesítménye. Az egykori idősek otthonából létrehozott kiállítóhelyet Beatrix holland királynő és Dimitrij Medvegyev orosz elnök nyitják meg június 20-án. A magasrangú vendégekhez méltó az első tárlat is, amely a hajdani orosz cárok életével foglalkozik, többek közt a Romanov-trónt, Fabergé-tojásokat és az utolsó cárnő zongoráját bemutatva.

Ermitazs20130602-27858-1sn2mzz.gallery

Az Ermitázs Amszterdam a 17. században épült, jellegzetesen németalföldi stílusú Amstelhofban kap helyet, amely 1683-2007 között idősek otthonaként szolgált. A 9000 négyzetméter alapterületű épületet Hans van Heeswijk építész tevei alapján, 37 millió eurós költséggel alakították át a múzeum céljaira, két nagy termet és 42 kisebb helyiséget hozva létre a kiállításoknak. A négyzet alakú kertet körbezáró épületben kis kápolna és lovagterem is található, az új funkciók között pedig étterem, üzletek és gyermekfoglalkoztató is lesz.

Az amszterdami intézmény kizárólag ideiglenes kiállításoknak ad majd helyet, amely anyagát a szentpétervári Ermitázs és más orosz múzeumok biztosítják. A Nagy Katalin cárnő által alapított Ermitázs a világ legrégibb és legnagyobb múzeumainak egyike; gyűjteményének darabszámát hárommilliósra becslik. Az amszterdami az első az önálló külföldi fiókok között; Las Vegas-ban 2001-2008 között működött az Ermitázs és a New York-i Guggenheim közös intézménye, amelynek utóda a litvániai Vilniusban épül Zaha Hadid tervei alapján.

amszterdam, hollandia, múzeum, holland építészet, ermitázs, hans van heeswijk Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317