Logomain

Ejtőernyősök ihlették a világ legerősebb villanybicaját

By Rénes Judit 2009. május 16. 21:10

szerk at hg dot hu

Eredetileg katonai fejlesztésnek indult, de már környezetbarát civil villanyváltozatban is elérhető a Montague Paratrooper összecsukható kerékpár. A könnyű vázú, kompakt és bivalyerős mountainbike fél perc hajtogatható össze, különleges elektromos meghajtórendszere pedig kilencféle fokozatot és pár óra alatt teljes feltöltést tesz lehetővé. A mindössze 240 példányban gyártott kétkerekűt a világ legstrapabíróbb és legsokoldalúbb villanybiciklijének tartják.

Eredetileg katonai fejlesztésnek indult, de mára környezetbarát civil villanyváltozatban is elérhető a Montague Paratrooper összecsukható kerékpár. A könnyű vázú, kompakt és bivalyerős mountainbike fél perc alatt csomagolható össze, különleges elektromos meghajtórendszere pedig kilencféle fokozatot és pár óra alatt teljes feltöltést tesz lehetővé. A mindössze 240 példányban gyártott kétkerekűt a világ legstrapabíróbb és legsokoldalúbb villanybiciklijének tartják.

Montague-mx-electric-bike20130602-27858-1zjfqm.gallery

A Montague Paratrooper hagyományos változatát a hadseregnek fejlesztették. Technikai paramétereit úgy alakították ki, hogy az összecsukott állapotban az ejtőernyőskosár aljára függesztett  kerékpár az ugrás közben is stabil maradjon, és a földre érkezés után fél percen belül rá lehessen pattanni. A teljes vázméretű, páratlanul strapabíró és könnyű mountainbike lépést tartott a korral: civil változata korlátozott számban és elektromos meghajtórendszerrel kapható, amely egyedülálló a maga nemében. A villanybicaj az eredeti modell gyártásánál használt és megmaradt, a Matra által korszerűsített M-750 vázzal készült, összesen 240 példányban. 

A kilencfokozatú 1000W E+ meghajtórendszer az egyik legfejlettebb a maga nemében; az ellenállási fokozat beállításával a pedál tekeréséhez használt mozgásenergia indítja be az áramtermelést. A feltöltés háromféle fokozatban is lehetséges: a másodikban a motor a fékezés energiáját használja fel az elektromosság előállítására – ugyanazon elv alapján, mint a hidrid autók. A bicikli ugyanakkor néhány óra alatt teljesen feltölthető egy fali konnektorból is. Az elektromotoros és a kerékpármeghajtás teljesen független egymástól, így a bicikliző választhatja meg, milyen kombinációban vagy külön-külön használja-e a kettőt.

design, közlekedés, kerékpár, bicikli, járműtervezés, montague paratrooper, mountainbike, elektromos kerékpár, villanybicikli, összecsukható, 1000w e+ meghajtórendszer Icon_print

A Montague Paratrooper bivalyerős és környezetbarát összehajtható bicikli

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317