Logomain

Budapesten száll le vasárnap a repülő fűszőnyeg

By Rénes Judit 2009. május 13. 19:50

szerk at hg dot hu

Május 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap hajnalig tartó programkínálattal dupláz a WAMP. Az első napon az Exit Street Fesztiválhoz kapcsolódóan az utcai öltözködés lesz a téma, a második napon pedig egy műfűből készült repülőszőnyeg landol a designpiacon, hogy Rotterdam, Aachen és Amszterdam után alkalmi piknikgyeppé és bulihelyszínné varázsolja a budapesti Erzsébet teret is.

Május 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap hajnalig tartó programkínálattal dupláz a WAMP. Az első napon az Exit Street Fesztiválhoz kapcsolódóan az utcai öltözködés lesz a téma, a második napon pedig egy műfűből készült repülőszőnyeg landol a designpiacon, hogy Rotterdam, Aachen és Amszterdam után alkalmi piknikgyeppé és bulihelyszínné varázsolja a budapesti Erzsébet teret.

Flying_grass_carpet20130602-27858-1qhekpb.gallery

Szombaton az Exit Street Fesztiválnak köszönhetően élőzenét hallgatva lehet vegyülni a designpiacon. Jóllehet a WAMP-os designerek eddig is bőven merítettek az urban wear stílusból, az eseményhez kapcsolódóan az utcai öltözködés kiemelt témaként lesz jelen. Napközben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói alapozzák meg a hangulatot vonósokkal, fúvósokkal, ütősökkel és vérbeli jazz-zel, míg este olyan új tehetségek csapnak a húrokba, mint a Suhancos vagy a tavalyi indie-felfedezett Jacked. Ezen kívül lesz még stand-up comedy és színes szabadtéri program, a WAMP-kapuzárás után pedig Neo-koncert hajnalig. Egész hétvégén közel száz designer, designkönyvstand és koktélbár várja az érdeklődőket a piacon.

Vasárnap végre az Erzsébet téren is leszáll annak a gigantikus, 36x25 méteres, 6375 kilogramm összsúlyú, százféle műfűből készült szőnyegnek a kicsi mása, amely Európában turnézik. A holland HUNK-design és ID-Eddy találmánya közel 85 ezer fűcsomóból áll. Egységeit úgy szőtték össze, hogy mintázata egy perzsaszőnyegére hasonlítson, és klasszikus elődjéhez hasonlóan bensőséges teret teremtsen bármilyen közegben. A modulokból álló, ezért könnyen szállítható vándorszőnyeg méretét az adott terephez igazítják: szélessége 12-28 méter, hosszúsága 32-58 méter között változik.

Ahol leszáll, a városi környezet egy csapásra mobil közparkká avanzsál. A repülő műfűszőttes sokoldalú alkalmatosság: éppúgy beválik különleges piknikgyepként és óriás játszótérként, mint alkalmi fesztiválhelyszínként vagy szabadtéri koncertpódiumként. Az Erzsébet térre nagy sikerű európai turnéjának állomásaként, Rotterdam, Amszterdam és Aachen után érkezik, majd a júniusi berlini designfesztivál egyik főszereplőjévé rukkol elő. A projekt a Kortárs Építészeti Központ szervezésében valósul meg. 

Szintén vasárnap, délelőtt 11-től délután 1-ig és délután 3-tól 6-ig várja a gyerekeket a Pagony gyereksarok, hogy a kicsik is kreatívan elfoglalhassák magukat: reponyvából tasakot, pénztárcát, bábot és kitűzőt készíthetnek. A WAMP-on együtt lesz jelen a Pagony Mesekönyvesbolt, illetve a Noha Stúdió és Alkotóműhely.

design, budapest, kortárs építészeti központ, wamp, erzsébet tér, 2009, piac, május, exit street fesztivál, repülő műfűszőnyeg, flying grass carpet, köztéri program Icon_print

Budapesten landol a műfűből készülő turnézó repülőszőnyeg

Júniusban a berlini designfesztiválon landol a repülő fűszőnyeg

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317