Logomain

Postai bélyeget kapott a húszéves Simpson-család

By Kovács Dániel 2009. május 11. 13:27

szerk at hg dot hu

Saját bélyeget kapott Amerika legkedveltebb diszfukcionális családja, a Simpson-família. Homert, Marge-ot és három gyermeküket az alkalomból tisztelte meg az United States Postal Service (USPS), hogy huszadik éve jelennek meg rendszeresen a képernyőn. Ezzel egyszersmind a Matt Groening fejéből kipattant család története az Egyesült Államok legrégebb óta futó tévés vígjátéka. <br/>

Saját bélyeget kapott Amerika legkedveltebb diszfukcionális családja, a Simpson-família. Homert, Marge-ot és három gyermeküket az alkalomból tisztelte meg az United States Postal Service (USPS), hogy huszadik éve jelennek meg rendszeresen a képernyőn. Ezzel egyszersmind a Matt Groening fejéből kipattant család története az Egyesült Államok legrégebb óta futó tévés vígjátéka.

Simpsons20130601-27858-1ggxqlp.gallery

A Simpson-család producere, James L. Brooks megindítónak nevezte az USPS választását, hozzátéve: „általában halottak szoktak szerepelni a bélyegeken”. Az Államok postahivatalába körülbelül ötvenezer javaslat érkezik évente arról, hogy kik jelenjenek meg az új bélyegeken, ám ebből csak mintegy húszat választanak ki.

Az öt bélyeg a Simpson-család tagjait mutatja: Homer, Marge, Bart, Lisa és Maggie 44 centes címletet kaptak. Ez az első televíziós komédiasorozat, amely szereplői még műsoridőben bélyegen jelenhetnek meg. Az 1989 decemberében egy karácsonyi témájú epizóddal debütáló sorozat azóta 24-szeres Emmy-díjas, és két esztendeig még biztosan fut: a Fox ennyi időre hosszabbította meg a szerződést 2009 elején.

A rajzfilmben több alkalommal tűntek fel építészeti témák: egyszer Frank Gehry tervezett épületet a család otthonául szolgáló Springfield számára (az epizódban a neves építész saját magát szinkronizálta), nemrég pedig építészeti makettversenyt rendeztek, többek közt a pekingi CCTV-székház és a brazíliavárosi Nemzeti Kongresszus szereplésével.

grafika, grafikai design, bélyeg, usa, egyesült államok, tervezőgrafika, simpson-család, rajzfilm, matt groening Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317