Logomain

Újra Design Hét Belgrádban világsztárokkal

By Kovács Dániel 2009. április 17. 16:49

szerk at hg dot hu

Május 26-31 között immár negyedik alkalommal rendezik a meg a belgrádi Design Hetet, a balkáni region legforróbb formatervezési fesztiválját. Ebben az évben is igazi világsztárokat sikerült a szerb fővárosba csábítani: az építészek közül a német Jürgen Mayer, a világhírű osztrák Coop Himmelb(l)aut igazgató Wolf D. Prix és a holland UN studio agya, Ben Van Berkel lesz ott, a designereket pedig többek közt a dán MUUTO és az amerikai Pentagram szakemberei képviselik. <br/>

Május 26-31 között immár negyedik alkalommal rendezik a meg a belgrádi Design Hetet, a balkáni régió legforróbb formatervezési fesztiválját. Ebben az évben is igazi világsztárokat sikerült a szerb fővárosba csábítani: az építészek közül a német Jürgen Mayer, a világhírű osztrák Coop Himmelb(l)aut igazgató Wolf D. Prix és a holland UN studio agya, Ben Van Berkel lesz ott, a designereket pedig többek közt a dán MUUTO és az amerikai Pentagram szakemberei képviselik.

Speed_logo20130601-27858-1fgnkf.gallery

A 2009-es Belgrád Design Hét Speed² egy régi bevásárlóközpontban, a Masarikova utcán található Robna Kuca Kluz-ban kap helyet, amely a jugoszláv kereskedelem egyik ikonjának számított. A békeidőket őrző falak között az idei programok a válság hatására bekövetkező gyors és radikális változásokra koncentrálnak: a háromnapos konferencián a designvilág meghatározó gondolkodói jutnak szóhoz. Az eddig említettek mellett ott lesz például Tony Chambers a Wallpaper* szakmai magazin képviseletében, vagy a San Franciscóban dolgozó szerb designer, Branko Lukic is.

A konferenciára váltott belépőjegy a dizajnPark néven első alkalommal megrendezett kreatív vásárra is belépésre jogosít, amelyen designerek, gyártók, forgalmazók és műhelyek mutatkoznak be Szerbiából és a világ minden tájáról. A dizajnPark ezentúl a belgrádi Design Hét állandó eseménye lesz.

A részletes programhoz lásd a Belgrádi Design Hét honlapját.

design, formatervezés, belgrád, ben van berkel, wolf d. prix, belgrádi design hét, belgrade design week, jürgen mayer Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317